Nyheter

Arbeta smartare, inte hårdare: Aicomp & Eskos CAD ERP-lösning för förpackningsindustrin

Aicomp och Esko har bildat ett partnerskap för att skapa integrerade lösningar för förpackningstillverkare mellan Eskos CAD Suite och Aicomps affärssystemslösningar. Målet är att utveckla bästa praxis för att förbättra design- och offertprocesserna, både i tid och med data noggrannhet. Detta partnerskap syftar till att effektivisera dessa processer för förpackningstillverkare genom att tillhandahålla konsekvent integrerade lösningar.

Båda företagen har bildat ett gemensamt team för att skapa ett integrationserbjudande för marknaden. Som en del av detta initiativ utvecklade de en standardlösning för CAD-integrering för tillverkare, som för närvarande omfattar enstaka produkter och omonterade set. Pågående utveckling syftar till att utöka omfattningen till att omfatta sammansatta set, separation och mer. Flera liveprojekt använder för närvarande den nya integrationsmetoden.

Vi bjöd in Matthias Waltz och Karl Harvey från Aicomp för en kort intervju där de belyser de grundläggande egenskaperna och fördelarna med integration.

I den här artikeln kommer vi att utforska hur företag kan utnyttja CAD-integration för att förbättra sina designarbetsflöden, öka effektiviteten och minska kostnaderna. Oavsett om du är designproffs eller företagare som vill optimera din verksamhet. I artikeln finns det några värdefulla insikter som delas från intervjun samt praktiska tips för att nå framgång genom CAD-integration.

Optimera dina resurser: varför en integrerad lösning är DET smarta valet

Aicomp och Esko har gått samman för att tillhandahålla en kraftfull lösning för CAD-integration, som erbjuder en rad fördelar som avsevärt kan förbättra designprocessen.

– Karl, hur förenklar CAD-integrationslösningen underhållet och anpassningen av data över de olika systemen?

– En viktig fördel med den här lösningen är att den eliminerar behovet av att nykoda data, vilket minskar risken för fel och sparar tid. Detta kan vara särskilt värdefullt i komplexa designprojekt där noggrannhet är avgörande. En annan fördel är att lösningen minskar antalet uppsättningar masterdata, vilket avsevärt kan förenkla processen att underhålla och anpassa data över olika system. Detta hjälper till att säkerställa att data är konsekvent och uppdaterad genom hela designprocessen, vilket minskar risken för fel och förbättrar effektiviteten.

– Karl, kan du förklara hur processer förbättras genom integration?

– Det finns olika tillvägagångssätt för hur ERP och CAD samverkar baserat på den specifika förfrågan. I fall av standardprodukter, såsom de som överensstämmer med FEFCO- eller ECMA-standarderna, kan det hända att en designer inte behövs under offertprocessen, eftersom dessa standarder kan köras automatiskt med resultat som returneras till SAP utan att användaren behöver ingripa.

– Med harmonisering av masterdata genom hela processen som en annan viktig fördel med lösningen, möjliggör detta mer strömlinjeformade och effektiva arbetsflöden. Detta kan hjälpa till att minska tiden och ansträngningen på dessa mer standardprodukter, vilket gör det möjligt för designers att fokusera på mer komplexa designuppgifter.

– Kan CAD-integrationslösningen anpassas för att möta varje kunds specifika behov? Om så är fallet, hur?

– Lösningen erbjuder specifika arbetsflöden för en kombination av förfrågnings- och produkttyper, vilket möjliggör större flexibilitet och anpassning i designprocessen. Detta kan bidra till att säkerställa att varje projektkrav är skräddarsytt efter kundens specifika behov.

– Sammantaget ger CAD-integrationslösningen företag större kontroll och effektivitet över sina designprocesser. Lösningen ger ytterligare kontroll över processer och affärsregler, vilket gör det möjligt för företag att optimera sina designarbetsflöden och uppnå större framgång.

Översikt över den integrerade lösningen

– Karl, hur effektiviserar den integrerade CAD-lösningen designprocessen för företag inom förpackningsindustrin?

– CAD-integrerade lösningar effektiviserar designprocessen för företag inom förpackningsindustrin genom att automatisera offertprocessen, minska manuell datainmatning, förbättra samarbetet och minska risken för fel. Detta leder till ökad produktivitet och potentiellt förbättrad lönsamhet.

– Matthias, kan du förklara lite mer hur integrationen fungerar och hur man harmoniserar data mellan ERP och CAD?

– Vi har skapat en specifik struktur för att styra integrationslösningen. På projektnivå låter lösningen användarna hantera kunddetaljer, materialbeskrivningar och kvantiteter samt projektstatus. På OneUp-nivå kan du hantera ARD-filinformation, som beskriver den enskilda produktdesignen inklusive FEFCO- eller ECMA-typer, produktstorlek, kort-ID, poäng och utskriftskrav. Den tredje nivån är MultiUp-nivån, där lösningen tillåter hantering av MFG-filinformation för produktionsarkdesigner för tillverkningsändamål, inklusive arkstorlekar, trimningar och antal upp på arket.

– Beroende på den specifika begäran finns det olika sätt på vilka integrationen kan initieras. För standardprodukter från FEFCO eller ECMA kan designprocessen automatiseras helt, vilket minskar behovet av en designers tid för sådana standardprodukter.

– SAP används för att fånga produktstil, produktstorlekar, kort-ID och annan produktrelaterad data, medan CAD används för att skapa produktritning, poäng och arkstorlek och optimera layoutkraven. Dessa data integreras sedan automatiskt tillbaka till SAP. Lösningen erbjuder också en ”Review Request”, vilket innebär att för specifika förfrågningar måste en designer verifiera den automatiserade designen innan han släpper detaljerna tillbaka till SAP.

– Men självklart kan även förfrågningar om helt nya förpackningsdesigner hanteras.

– När en offert skapas i SAP är det en grundläggande datamängd utan några designberäkningar. Men när en förfrågan tas emot som ett designprojekt skapas en fullständig datamängd i CAD och returneras till SAP. Denna process behöver inte starta i SAP, den kan också initieras i CAD. När designern, och/eller kunden, är nöjda med designen kan data överföras till SAP.

– Matthias, vad är det typiska processflödet för en ny förfrågan?

– Med en ny kundförfrågan kan vi starta en ny produktkonfiguration på SAP-sidan som beskriver produkten. Vi börjar med den initiala statusen för ”Specifikation pågår”. Då skriver användaren in den önskade produkttypen samt all tillgänglig detaljerad information. Användaren kan spara detta när som helst och återgå för att slutföra detaljerna medan statusen förblir som ”Specifikation pågår”. När detaljerna har angetts och slutförts finns det två alternativ. Den första är ”Ingen design krävs” vilket gör det möjligt för användaren att fortsätta med processen utan någon CAD-integration.

– Det vanligare och vanligaste sättet att hantera processen är dock integrationen med CAD. I det här fallet ställs statusen ”klar för design” in och vid lagring initieras integrationen,

– När hedersbegäran har levererats till CAD, uppdateras statusen i SAP automatiskt till ”In Design”.

– Uppgifterna skickas till Esko via XML. Då överlämnas utredningen till Esko och inga ändringar i SAP tillåts för närvarande. Automationsmotorn kör beräkningen för OneUp, kan också göra beräkningen av MultiUps och i vissa fall presenteras detta för en designer för granskning. Om det behövs en granskning skapas denna som en uppgift och tilldelas inkorgen till en designer. Designern skulle sedan titta på den, justera den och när den var klar släppte den tillbaka data till SAP. Detta utlöser sedan vår uppdatering av konfigurationen i bakgrunden, och statusen inom SAP ändras från ”I design” till ”Designed”.

– När all data är mottagen och uppdaterad har vi ett försäljningsdokument med en konfiguration, som har en designad status, där säljaren sedan kan titta på. Efter att ha gjort slutliga justeringar vid behov kan kostnadsberäkning och prissättning ske. Vid denna tidpunkt kan offerten lämnas till kunden.

– Matthias, vad händer sedan efter att kunden har accepterat offerten?

– Vi börjar med en granskningsprocess eftersom vi i första hand låter Automation Engine beräkna allt automatiskt, utan designerns input. Med den ytterligare granskningsprocessen har vi också chansen till ytterligare optimering och för designern att granska och godkänna. VCPowerPack gör det möjligt att erbjuda flera kvantiteter inom en förfrågan och optimeringen gör det till exempel möjligt att anpassa designen till den faktiska valda orderkvantiteten.

– För denna process ändrar vi status till ”Redo för tekniskt godkännande”, vilket utlöser integrationen till CAD. En uppgift skapas för det tekniska godkännandet inom Esko. Designern gör sedan de sista justeringarna och släpper data tillbaka till SAP. Vi tar emot den uppdaterade konfigurationen och ställer in statusen ”Tekniskt godkänd”, varifrån vi sedan kan börja skapa våra automatiska stamdata, för den färdiga varan, verktyg etc.

Slutsats

Sammanfattningsvis är CAD-integrationen ett viktigt verktyg för designers och företag som vill optimera sina designprocesser och öka produktiviteten. Genom vår expertintervju med Matthias och Karl från Aicomp har vi fått värdefulla insikter om fördelarna, utmaningarna och bästa praxis förknippade med CAD-integration. Vi har lärt oss att CAD-integration kan hjälpa designers och säljare att effektivisera sitt arbetsflöde, minska fel och öka effektiviteten.