Nyheter

YASKAWA Nordics vd till ny roll med ansvar för Robotar i Europa

Pär Tornemo har utsetts till Vice President Yaskawa EMEA Robotics Division och kommer från 1 juni, 2023 att leda Robotdivisionen för Yaskawa EMEA (Europa, Mellan Östern och Afrika). Utnämnandet kommer efter sju framgångsrika år som vd för Yaskawa Nordic AB.

Yaskawa Nordic har ökat till en omsättning på 1,4 miljarder och 190 anställda, med produktion i Torsås och nordiskt huvudkontor i Kalmar.

– Det känns oerhört inspirerande att få fortsätta jobba med att utveckla verksamheten inom Yaskawa, men nu på EMEA nivå, säger Pär Tornemo.

– Vi önskar Pär lycka till i sin nya roll på Europanivå och ser fram emot att rekrytera nästa ledare för att fortsätta utveckla den nordiska verksamheten, säger Nicolas Hassbjer, styrelseordförande för Yaskawa Nordic AB.

Rekrytering av en vice vd kommer att påbörjas med omedelbar verkan. Pär Tornemo är tills vidare kvar som vd.