Nyheter

Sara Karakani tar över Affärsområdet Energiförvaltning på Enstar

Enstar har rekryterat Sara Karakani som Affärsområdeschef Energiförvaltning. Hon kommer även ingå i Bolagets ledningsgrupp. Sara har tidigare bland annat jobbat som Affärsområdeschef på WSM Site Safety och även som Projektchef på Skanska där hon ingick i deras ledningsgrupp, (Skanska Uppsala).

Sara har jobbat de senaste 13 åren inom främst bygg och fastighetsbranschen som beställare, entreprenör och konsult. Hon har också verkat inom både den privata och offentliga sektorn.

-Varför valde du att börja arbeta på Enstar?

”För att det är ett intressant bolag som jag ser stor potential i och jag tror bolaget kan nå hur långt som helst och det arbetet vill jag vara en del av. Enstar arbetar med att förbättra vårt samhälle, genom att tillhandahålla och förädla fastighetsägarnas energisystem, så att företagets vision om en 100% hållbar och förnybar energisektor kan uppnås, vilket är framtiden. Jag blev imponerad över bolagets engagemang och visioner och det faktum att bolaget består av människor som brinner för det dem gör. Jag valde att börja arbeta på Enstar för att jag vill vara en del av det företaget gör och bidra till att utveckla bolaget, branschen och framtiden säger Sara Karakani, Affärsområdeschef Energiförvaltning, Enstar AB”

-Vad är det bästa med Enstar?

”Allt är samlat under ett tak, vilket effektiviserar både för de som arbetar på bolaget men framför allt för våra kunder, det är dessutom väldigt roligt att få följa processen hela vägen från start till mål och därefter förvalta det vi skapat. Kunskapen inom förnybar energi hos bolaget och koncernen, samt engagemanget ser jag också som en stor fördel, säger Sara”

Rekryteringen av Sara är en del i Bolagets förberedelse för en Scale Up. Energiförvaltning är ett affärsområde som kommer läggas stort fokus på de kommande åren.

” Jag är mycket glad över att få in en så kompetent person som Sara i bolaget, hon är helt rätt för rollen som Affärsområdeschef Energiförvaltning. Saras erfarenhet och kompetens kommer fungera som en katalysator för att få upp momentum i affärsområdet, hon kommer även ha en central roll i att bygga Bolaget vidare till nästa nivå, säger John von Wowern, VD, Enstar AB ”