Nyheter

Scanfil får ny VD

Nu har Scanfil tecknat avtal med Christophe Sut, som börjar som ny VD för Scanfil senast den 1 september 2023. Tills han tillträder sin nya roll fortsätter nuvarande VD Petteri Jokitalo som VD. Därefter kommer Petteri Jokitalo att fungera som rådgivare till styrelsen i slutet av 2023.

Christophe Sut är för närvarande VD för Manufacturing Solutions på Sandvik Group. Han har lång erfarenhet av affärsutveckling, försäljning och marknadsföring i B2B-miljö, med över 12 år i ledande befattningar.

– Jag är hedrad över att bli utsedd till ny VD för Scanfil. Det är en av de främsta aktörerna i den europeiska EMS-industrin, säger Christophe Sut. Företaget är finansiellt starkt och snabbt växande. Det är en mycket uppskattad affärspartner bland sina kunder och leverantörer, och en respekterad arbetsgivare bland sina anställda. Vi har alla element för att bygga framtida framgång.

– På styrelsens vägnar vill jag hälsa Christophe välkommen till bolaget, säger Harri Takanen, styrelseordförande. Vi är glada över att få honom ombord och leda Scanfil till nästa fas av internationell tillväxt och marginalförbättring.

Om Scanfil     

Scanfil är en internationell tillverkningspartner och systemleverantör för elektronikindustrin med över 45 års erfarenhet av krävande tillverkning. Scanfil erbjuder sina kunder ett omfattande utbud av tjänster, allt från produktdesign till produkttillverkning, materialanskaffning och logistiklösningar. Vertikalt integrerad produktion och en heltäckande leveranskedja är grunden för Scanfils konkurrensfördelar: snabbhet, flexibilitet och tillförlitlighet.

Typiska Scanfil-produkter är moduler eller integrerade produkter för t.ex. självbetjäningsapplikation, automationssystem, trådlösa uppkopplingsmoduler, klimatkontrollsystem, insamlings- och sorteringssystem, analysatorer och väderlösningar. Scanfils tjänster används av många internationella leverantörer av automation, säkerhet, energi, cleantech och hälsotjänster, samt företag som verkar inom urbaniseringsområdet. Scanfils nätverk av fabriker består av 9 produktionsenheter i Europa, Asien och Nordamerika.

Läs mer:

www.scanfil.com