Nyheter

Ferwood och Surplex: Tio år av samarbete om handel med begagnade träbearbetningsmaskiner

Text; Surplex

Vi firar! Ferwood S.p.A. och Surplex har nu varit framgångsrika partner i ett helt decennium. Tillsammans förmedlar vi begagnade träbearbetningsmaskiner på den globala marknaden till fördel för alla parter. Samarbetet baserar på kombinationen av Ferwoods kunskap inom maskinrenovering och Surplex globala räckvidd vid näthandel med begagnade industriella maskiner.

Just nu har Ferwood en pågående auktion på Surplex.com som avslutas den 8 maj.

Samarbetet mellan Ferwood S.p.A. och Surplex ger möbel- och köksproducenter, snickarverkstäder, fin-, maskin- och byggnadssnickare och alla andra träbearbetande företag möjlighet att utnyttja de två företagens specialistkunskap och långa erfarenhet inom respektive verksamhetsområde.

Ferwood kan erbjuda förfinade, optimerade metoder och förfaranden för renovering av träbearbetningsmaskiner som Surplex sedan effektivt marknadsför på sin världsomspännande webbplattform. Att denna kooperation nu i maj 2024 framgångsrikt har pågått i tio år tycker vi är väl värt att firas.

Aktuell Ferwood-auktion på Surplex.com:

Lagerrensning:

När ett företag behöver utrymme för nya varor, måste befintliga lagerbestånd rensas ut. Detta gäller även för Ferwood som därför regelbundet säljer av övertaliga maskiner via industriauktionshuset Surplex. Nästa Ferwood-auktion som avslutas på Surplex.com den 8 maj erbjuder 55 begagnade träbearbetningsmaskiner av högsta klass. Vid denna auktion gäller inget minsta budpris, det finns alltså goda möjligheter att göra en eller flera riktigt bra fynd. Några av auktionens höjdpunkter är följande maskiner:

HOLZMA HPP 380/43/43 och TLF 420/39/15 – Panelsåg med lyftbord

IMA NOVIMAT/I/G80/650/R3 – Ensidig kantlistmaskin

BIESSE PRS STREAM B1 10.5 MDS – Kantlistnings- och bearbetningslinje

BIESSE TECHNO FDT – Genomloppsborrmaskin

HOLZMA HPL 510/56/22 – Panelsåg med automatisk laddning

WEEKE BHX 500 – CNC-styrd borrmaskin

Det går bra att inspektera maskiner på plats i lagret (i den italienska provinsen Cuneo) efter föranmälan.

Experten på träbearbetningsmaskiner

Ferwood har särskilt inom möbelindustrin ett välförtjänt, internationellt renommé som experten på träbearbetningsmaskiner, oavsett om det gäller urval, reparation eller återförsäljning. Genom att Ferwood erbjuder sina tjänster vid installation, provning och som garantigivare kan kundernas avbrottsfria körning med högkvalitativ och felfri maskinutrustning säkras för hela bandbredden av inventarier – från stockbandsåg till CNC-fleroperationsmaskin.

Strategiskt partnerskap som ökar effektivitet och räckvidd

Om Ferwood snabbt vill sälja ett större antal maskiner, oavsett var dessa står, använder företaget sitt sedan 10 år etablerade samarbete med Surplex. Riccardo Rossi, Ferwoods vd, har bevittnat och beskrivit detta i en nyligen publicerat videofilm. Anledningen till att Ferwood anlitar Surplex är att deras auktionsplattform Surplex.com har mer än 125 000 registrerade kunder. Plattformen är internationell och presenterar sitt utbud på 18 olika språk.

Den kommande auktionen manifesterar ett jubileum eftersom Ferwoods första lagerrensning i partnerskap med Surplex genomfördes i maj 2014. Partnerskapet har visat sig vara mycket fördelaktigt för alla inblandade parter, inte bara Ferwood och Surplex, utan även för auktionshusets kunder som på detta sätt får åtkomst till högklassiga verkstadsmaskiner. Under detta årtionde av samarbete har Ferwood lagt ut mer än 2 800 maskiner på plattformen.

Vd Rossi förtydligar:

– Vår framgång kan mätas i det stora antalet deltagare och budgivare på våra auktioner.

Ferwood har unikt utbud av träbearbetningsmaskiner av allra högsta klass. Maskinerna klubbas på Surplex.com den 8 maj. (© Surplex)