Nyheter

Viaplays nya serie Högspänning – om människorna i energibranschen

Den 27 mars sänds första avsnittet av Viaplays nya serie Högspänning Workplace-realityserien som spelats in i flera olika delar av Västerbotten kommer att sändas på Viaplay och TV3.

– Vi är otroligt stolta över våra duktiga medarbetare och vill gärna visa upp det viktiga jobb vi gör för att driva omställningen med 100% förnybar kraft, säger Mirjam Bellgran, personalchef, Skellefteå Kraft.

Enligt en undersökning som Energiföretagen genomfört beräknas att drygt 8 000 tekniker och ingenjörer kommer behövas inom de kommande tre åren. Redan idag är rekryteringsbehovet stort. För att kunna säkra kompetensförsörjningen behöver energibranschen på olika sätt nå ut till duktiga människor som kan vara framtida medarbetare. Därför genomför Skellefteå Kraft denna viktiga satsning tillsammans med branschkollegan Vattenfall.

– Vi vill vara en bransch och ett företag som fler människor väljer att söka sig till och som fler känner sig hemma i. Därför behöver vi synas i många kanaler för att nå fram till ytterligare målgrupper. Vi ser stora möjligheter att genom Högspänning öka attraktiviteten för såväl Skellefteå Kraftkoncernen som för branschen och för regionen, säger Mirjam Bellgran.

– Vi hoppas också kunna öka allmänhetens kunskap om vår verksamhet, detta genom att visa vad som händer bakom kulisserna för att våra kunder ska kunna lita på att de får sin el och värme och att bredbandet fungerar, fortsätter Mirjam Bellgran.

Fakta

Skellefteå Kraft genomför denna satsning tillsammans med Vattenfall under ledning av produktionsbolaget Delta Studios samt i samverkan med Energiföretagen Sverige.
TV-serien är en så kallad workplace reality-serie med föregångare som Viaplays Svenska Truckers och Frusna Vägar. 2020 vann Svenska Truckers pris på TV-galan Kristallen för ’bästa realityserie’.

Högspänning har premiär på Viaplay 27 mars och kommer att sändas måndagar klockan 21.00 på TV3.

Inspelningsplatser: Blaiken, Robertsfors, Burträsk, Malå, Skellefteå m.fl

Länk till trailer för Högspänning