Nyheter

KraftPowercon lanserar CoolKraft™

KraftPowercon lanserar nu CoolKraft™ vattenkylningslösning för pålitlig likriktarprestanda.

Att ha en pålitlig likriktare är avgörande för maximal drifttid och linjetillgänglighet. Det är därför man nu designar sina FlexKraft™- och ModuPulse™-likriktare för att vara modulära, för att säkerställa kontinuerlig drift även i den osannolika händelsen av ett oväntat modulfel.

Ännu viktigare är att man hjälper till att förhindra fel i första hand, som oftast orsakas av miljö- och driftsförhållanden.

Ibland räcker det inte med standardluftkylning

När temperaturen når 40° eller mer, eller om luften är dammig eller förorenad, är vattenkylning mycket mer effektiv och tillförlitlig än luftkylning. Det trycker inte tillbaka värmen ut i luften – värmen kan till och med återvinnas för att användas någon annanstans om det behövs.

Och det finns inga problem med filtrering eller igensättning: som ett slutet system är vattenkylning mycket mer tillförlitlig.

Vattenkylning kräver inte heller ett isolerat rum eller ytterligare ventilationsanläggningar. Den kan placeras nära processen, vilket minskar kopparskenor och installationskostnader och maximerar effektiviteten.

Vattenkylning är nu ett enkelt och kostnadseffektivt alternativ

Fram till nyligen har vattenkylning till stor del varit ett komplext, kostsamt och obekvämt alternativ som involverat specialdesign och installation av specialister. Det var komplext, tidskrävande och dyrt.

Nu kan man helt enkelt lägga till CoolKraft™-vattenkylning till dina KraftPowercon-likriktare utan att beräkna komplicerade parametrar eller involvera specialistinstallatörer. Sätt bara in den.

Tillverkad speciellt för våra likriktare och enligt våra egna strikta kriterier, är CoolKraft den idealiska värmeväxlaren för FlexKraft och ModuPulse likriktare som arbetar i svåra miljöer. Den är designad för att vara mångsidig och mycket effektiv och kan placeras bredvid dina tankar om du vill.

CoolKraft är designad för att ge kontinuerlig drift. Den styr automatiskt vattenflödet och kvalitet, temperatur och har inbyggt motorskydd. Den är också tuff, med IP32-skydd och hög korrosionsbeständighet.

För att lära dig mer om CoolKraft:

https://kraftpowercon.com/product/coolkraft