Nyheter

Axel Holmberg ny VD för Ingrid Capacity

Axel Holmberg har utsetts till ny VD för Ingrid Capacity. Hans mångåriga internationella erfarenhet inom energisektorn gör honom till en nyckelaktör i att bidra till Ingrid Capacitys europeiska expansion inom energilagring.

Axel Holmberg har sammanlagt 15 års erfarenhet inom energisektorn och kommer närmast från Scatec – ett norskt företag som utvecklar, äger och opererar förnybara energiprojekt globalt. Där har han senast byggt upp och lett företagets gren i Sydamerika. Dessförinnan arbetade han på Statkraft – Europas största producent av förnybar energi – och SN Power – ett investeringsbolag inom förnybar energi i utvecklingsländer.

– Ingrid Capacity har haft en imponerande utveckling sedan grundandet för knappt två år sedan, och har byggt en fantastisk organisation och en stark plattform för framtiden. Nu står företaget inför ännu en expansionsfas. Jag ser fram emot att få applicera mina tidigare erfarenheter av bolagsbyggande inom energisektorn. Ingrid Capacity skapar de flexibla elnät och digitala verktyg som elektrifieringen och övergången till fossilfri energi behöver. Det är väldigt motiverande att därigenom fortsätta medverka till den gröna omställningen, säger Axel Holmberg, VD på Ingrid Capacity.

– Ingrid Capacitys expansion i Europa ska strax börja. I snabb takt genomförs nu en fundamental omställning av Europas energisystem, med elektrifiering, digitalisering och övergång till fossilfri el. Det kommer att kräva stora investeringar i nätinfrastruktur, med energilagring som en avgörande lösning för att skapa ett flexibelt och stabilt system. Ingrid Capacity kommer att spela en nyckelroll i denna utveckling mot ett hållbart och effektivt framtida energisystem. Axels mångåriga erfarenhet och expertis inom energisektorn kommer att vara avgörande i denna expansion, säger Niklas Möller, styrelseordförande i Ingrid Capacity.

Axel börjar på Ingrid Capacity den 1 mars.

Foto: Dimitris Vetsikas