Nyheter

Gryaabs vd slutar, börjar som förbundsdirektör på VA Syd

Efter elva år på Gryaab och sju år som vd lämnar Karin van der Salm Gryaab för en ny tjänst som förbundsdirektör på VA Syd i Malmö.

– Gryaab är en stabil organisation med en enorm kunskap, kraft och vilja att arbeta tillsammans. Nu är det ett bra tillfälle att lämna över taktpinnen till någon annan, säger Karin van der Salm.

Beslutat om framtidens avloppsrening i Göteborgsregionen

Under sin tid som vd har hon tagit Gryaab flera steg närmare framtiden. Ett av stegen är beslutet om Nya Rya, Gryaabs hittills största projekt som ska utöka avloppsvattenreningskapaciteten för att möta framtida krav från myndigheter och samhällsutvecklingsbehov från ägarna. Nya reningssteg och ett uppgraderat reningsverk är planerat att vara klart 2036.

Delaktig i ett mer cirkulärt Gryaab

Det andra stora steget är att göra Gryaab mer cirkulärt. Det innebär att bolaget, förutom att avleda och rena avloppsvattnet, också ska jobba för en ökad cirkularitet där fler nyttor skapas av de resurser som finns i avloppsvattnet. Ett bra exempel på det är att Gryaabs renade avloppsvatten kommer kyla processerna i den nya batterifabriken på Hisingen 2026.

– Genom att ta hand om avloppsvattnets resurser bidrar vi till en bättre miljö och kan samtidigt sänka avgifterna. På så sätt bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling, säger Karin.

Ser fram emot ny tjänst men kommer sakna Gryaab-andan

Hon ser fram emot det äventyr som det innebär att flytta till en ny stad och börja en ny tjänst, men hon kommer att sakna “Gryaab-andan”:

– Jag har aldrig varit på en arbetsplats där jag blivit så välkomnad som jag har blivit här på Gryaab. Det jag kommer sakna mest är alla som jobbar här och den genuina värmen som finns i den här organisationen, avslutar hon.