Nyheter

ESSIQ skriver treårsavtal med tre Formula Student-team

Teknikkonsultföretaget ESSIQ har under de senaste åren haft stort fokus på att stötta unga blivande ingenjörer. Bland annat genom att erbjuda praktikplatser, arbetsmarknadsdagar och bjuda in studenter till olika event. Nu fortsätter företaget att satsa på unga förmågor och ett treårigt sponsorskap står klart med både Chalmers-, KTH- och LTH Formula Student.

ESSIQ grundades 2005 med ett kontor i Göteborg och har sedan dess etablerat sig både i Stockholm och i Malmö. På samtliga orter har företaget skapat ett starkt nätverk bland studenter och där ibland med Formula Student-teamen. Formula Student är en unik möjlighet för studenter att utvecklas inom områden som affärskap, teknik, mekanik och projektledning. Varje år sätts ett nytt team ihop som under årets lopp ska konstruera och bygga en Formula Student-bil från grunden för att sedan tävla mot universitetsteam från hela världen. ESSIQ skriver nu ett treårigt avtal för högsta sponsornivån för Chalmers Formula Student, KTH Formula Student och LTH Formula Student.

– Sponsorer och samarbeten är en förutsättning för att det ska vara möjligt för oss att driva projektet. Utan ESSIQ:s stöd hade det varit mycket svårare att åka till leverantörer, testbanor och tävlingarna. Som resultat kan projektet bygga en av världens bästa elektriska Formula Student-bilar år efter år, säger Kevin Bielecki, lagkapten hos Chalmers Formula Student.

Formula student är en av världens största tävlingar inom ingenjörsutbildningar. Med stöttning från nästan alla branscher syftar tävlingen till att utveckla företagsamma och innovativa ingenjörer och uppmuntra fler unga till en karriär inom ingenjörsbranschen. Tack vare projektet tar teammedlemmarna ett extra steg i sin utbildning genom att kombinera de teoretiska kurserna med praktiska erfarenheter av design och tillverkning tillsammans med ekonomiska och marknadsföringsmässiga aspekter.

– Vi på ESSIQ vill bidra till att fler unga intresserar sig för ingenjörsyrket och att stötta projekt som så tydligt är en stor hjälp i lärandeprocessen känns för oss viktigt. Vi har sedan 2016 samarbetat med Chalmers Formula Student och nu har vi även startat upp samarbetet med teamen på KTH och LTH, vilket vi är väldigt stolta över, säger Jonas Sohtell, vd för ESSIQ AB.

Under våren kommer teamen att färdigställa och presentera årets bilar för att sedan delta i tävlingar och inom flertalet kategorier.