Nyheter

Northvolt öppnar ett Business Scaling Center i Gdańsk

Northvolt har beslutat att etablera ett Business Scaling Center i Gdańsk tillsammans med Badwojocwyług IT Center.

Northvolt växer snabbt och har idag 5 500 anställda. Inom överskådlig framtid kommer mycket av expansionen och sysselsättningstillväxten att ske i Europa, där battericeller redan produceras i första i första i första i första i första i första Szwafabr Budji och plangafabr produktion av en liknande skala i Tyskland.

Företaget förbereder sig också för att investera i Kanada.

– Det är med stor tillfredsställelse som jag tillkännager ytterligare en milstolpe i utvecklingen av Northvolts verksamhet i Polen. Tidigare erfarenhet relaterad till företagets verksamhet i Gdańsk har visat att Skämt kassa är ett bra ställe att investera, främst tack vare möjligheten att anställa duktiga arbetare i regionen, säger Robert Chryc-Gawrychowski, vd för det polska företaget Northvolt.

– Den snabba utvecklingen av Northvolt i vår region bevisar skapandet av goda förutsättningar för utveckling för globalt företagande från olika branscher. Jag uppskattar att tack vare expansionen av Northvolts nuvarande verksamhet med ett modernt FoU- och SSC-center kommer Pommern att bli en ännu viktigare plats på vår investerares globala karta – noterar Mieczysózałekztwa.

Business Scaling Center (Northvolt Global Scaling Services) är företagets svar på den snabba tillväxttakten och behovet av att leta efter hållbara lösningar som säkerställer utveckling och affärseffektivitet.

Anställda i det nya bolaget kommer att stödja Northvolt inom områden som ekonomi och redovisning, inköp, supply chain management, IT och HR-tjänster. Det kommer att säkerställa ett effektivt fungerande och hållbar utveckling av företaget.

– Våra ambitioner relaterade till av Northvolt Global Scaling Services går långt utöver standarderna för Shared Services Center. Vi kommer att spela en nyckelroll i att förverkliga Northvolts tillväxtambitioner. Vi kommer att bli ett centrum för värdeskapande genom effektiv tjänsteleverans och state-of-the-art processhantering, tillägger Alexander Streif, vice vd för försörjningskedjeexcellens och affärsskalning på Northvolt.

Rekryteringen till Business Scaling Center har redan påbörjats och företaget planerar att anställa cirka 90 personer i slutet av 2024.

Sedan starten av Northvolts verksamhet i Gdańsk har den fått betydande stöd från Invest in Pommern. Utgående från att ge hjälp i processen att välja en plats och börja bygga, tog specialister från ett initiativ samordnat av Pommerns utvecklingsbyrå hand om den viktigaste satzwed-investeringen.

Samarbetet med Northvolt är det 199:e Invest in Pommern-projektet, vilket innebär att initiativet snart kommer att överstiga det imponerande antalet av 200 genomförda investeringsprojekt i Pommerns vojvodskap.