Nyheter

Alelion förstärker säljteam efter mycket starkt orderinflöde

Alelion Energy Systems orderingång har sexdubblats under första halvåret 2021, jämfört med samma period i fjol. Alelion stärker därför sitt säljteam med Pontus Grimberg, som har mångårig erfarenhet av försäljning och varumärkesbyggande på den internationella marknaden.

Det markant ökade intresset för Alelions avancerade batterisystem kommer från tillverkare av elektrifierade special- och arbetsfordon, som används i hamnar, på flygplatser, i entreprenadverksamhet och inom logistik för att minska dessa verksamheters klimatavtryck.

– I takt med den ökande efterfrågan behöver Alelion stärka säljteamet ytterligare med säljare som har både den tekniska kunskapen och erfarenhet av internationella affärer, säger Anders Dison, Director Sales & Marketing.

Pontus Grimberg kommer närmast från Fagerhults Belysnings AB i rollen som Export Director. Tidigare har han varit Director International Sales på Frico, där han även startade och ledde företagets tyska säljbolag. Pontus Grimberg är civilingenjör i kemiteknik och marknadsekonom DIHM.

– Vi är mycket glada över att Pontus Grimberg valt att bli en del av Alelions säljteam. Hans erfarenhet av de europeiska marknaderna är mycket värdefull för våra kunder, säger Anders Dison.

Om Alelion Energy Systems AB

Alelion tillverkar kundanpassade batterisystem baserade på litiumjonteknologi. Alelion hjälper sina kunder att lyckas med elektrifiering av industrifordon och växla över till en mer hållbar energianvändning. Med effektiva lösningar, en automatiserad produktion och en energigivande attityd, strävar Alelion ständigt framåt, för en bättre morgondag. Alelion har sitt huvudkontor i Göteborg.