Nyheter

Nya skyddshjälmen Advance X-Climb från STIHL

Den nya skyddshjälmen Advance X-Climb från STIHL kombinerar modern design med säkerhet och bekvämlighet. Hjälmen passar såväl arborister på hög höjd som skogsarbetare på mark och finns till försäljning i Sverige från och med november.

Säkerhet är A och O för STIHL som förutom maskiner och verktyg erbjuder arbetskläder och skyddsutrustning. Senast i raden av hjälmar för proffsen är Advance X-Climb som kombinerar utseende och skydd på bästa sätt.

– Advance X-Climb är både snygg och funktionell. Den är välbalanserad och skön att använda, inte minst tack vare bra genomluftning och den justerbara hjälminredningen, säger Mats Gustafsson, produktchef STIHL Norden.

Nya Advance X-Climb är utrustad med reflexer som synliggör användaren och bidrar till tryggare arbetsmiljö även under årets mörkare årstider. Hjälmen har hakrem med magnetiskt spänne och är EN-godkänd för arbeten i träd och på mark.

– Skyddshjälmar har i regel en livslängd på upp till 5 år från produktionsdatum, men påverkas givetvis också av olika yttre faktorer, exempelvis UV-strålar. För detta har Advance X-Climb en indikator som visar när det är dags att byta hjälm på grund av UV-exponering, säger Mats Gustafsson.

Advance X-Climb levereras komplett med hjälm, hörselskydd och nätvisir i slitstark nylon.

STIHL Advance X-Climb

EN standard: 397, 12492
Dämpningstal: SNR 28 (H: 35, M: 26, L: 16)
Hjälminredning: Rattjusteringssystem
Material hjälmskal: UV-stabiliserad ABS