Nyheter

Atlas Copco utser ny Ekonomi- och finansdirektör

Atlas Copco har utsett Peter Kinnart till Ekonomi- och finansdirektör och medlem av Atlas Copcos koncernledning. Han börjar i sin nya roll i juli 2021.

Peter Kinnart är sedan januari 2019 Vice President Business Control vid Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. Han började på Atlas Copco 1993, då som controller vid Atlas Copco Airpower i Antwerpen. Han har sedan dess tjänstgjort i olika roller på Atlas Copco i Belgien, Spanien, Schweiz och Tyskland.

– Peter är en mycket uppskattad kollega, med expertkunskap i finansfrågor, affärskontroll och affärsprocesser, säger Mats Rahmström, VD och koncernchef för Atlas Copco. Han har ett tydligt ledarskap som bygger på samarbete och delaktighet och en gedigen affärsinsikt. Jag ser mycket fram emot att arbeta nära med honom i hans nya roll.

Peter Kinnart är belgisk medborgare och född 1969. Han har en masterexamen i tillämpad företagsekonomi och en masterexamen i kommersiell ingenjörsvetenskap från Antwerpens universitet (UFSIA), Belgien.

Som kommunicerades den 21 augusti 2020 kommer nuvarande Ekonomi- och finansdirektör Hans Ola Meyer att gå i pension i juli 2021. Han stannar i sin nuvarande roll fram till dess.