Nyheter

Parans rekryterar försäljningsansvariga för Asien respektive Europamarknaden

Solljusföretaget Parans öppnar försäljningskontor i Shanghai där David Leff-Hallstein kommer arbeta som försäljningsansvarig för Asienmarknaden. Vidare har Parans också anställt Christer Lindström som försäljningsansvarig för Europa. Båda har startdatum 21 september.

David kommer ansvara för bolagets försäljning på den asiatiska marknaden. Han kommer att vara placerad i Shanghai och rapportera till Senior Vice President Sales and Marketing, Fredrik Johansson. Parans kommer därmed etablera lokalt säljkontor i Shanghai, vilket är ytterligare ett steg i Parans Kinaetablering. Närheten till bolagets kommande verksamhet i Qingdao gör att vi också ser viktiga synergier då Shanghai är Kinas viktigaste affärscentrum.

David har över 10 års erfarenhet av den kinesiska och asiatiska marknaden där han arbetat med bland annat energioptimeringssystem, byggindustriella system och ventilation. Han har ett rikt kontaktnät inom föreskrivande led så som arkitekter i regionen. Han har gedigen erfarenhet av både partner- och direktförsäljning och kommer närmast från Granlund där han var Country Manager China & Sales Director Asia Pacific.

– Jag ser verkligen fram emot att leda Parans försäljning på den asiatiska marknaden. Genom min placering i Shanghai kommer vi att ha en tydligare regional närvaro vilket förenklar försäljningen, säger David Leff-Hallstein.

David kommer inledningsvis att anställas genom en lokal service provider i Shanghai som hanterar all administration kopplat till lön, HR etc. för företag som ännu inte har eget registrerat bolag i landet.

Parans stärker nu också upp sin säljorganisation för att vidareutveckla potentialen på Europamarknaden i och med att Christian Lindström anställts som International Sales Manager Europe. Christian är utbildad IT-ekonom och har en gedigen försäljningserfarenhet från olika branscher och även kunskap inom SaaS-lösningar vilket är värdefull kunskap mot bakgrund av att vi ser ökat kundvärde inom mjukvarudelen av våra lösningar. Christian kommer närmast från Visittravelcom Technology Group AB.

– Vi är verkligen glada att få välkomna David och Christian till vårt team. Deras erfarenhet och kunskap kring att driva försäljning på både den asiatiska och den europeiska marknaden kommer att ge bra stöttning till våra parters i regionerna. Den asiatiska marknaden har blivit allt viktigare för oss det senaste året med flertalet intressanta projekt och i Europa finns det stor potential för våra lösningar, säger Fredrik Johansson.

– Nu stärker vi vår försäljningsorganisation och får in en medarbetare med förankring i den asiatiska marknaden. David kommer även bli en bra stöttning för den försäljning som vårt framtida dotterbolag i Kina kommer att driva och vi välkomnar honom till Parans, säger Anders Koritz, VD på Parans. Samtidigt blir Christian en mycket viktig resurs för att vidareutveckla våra möjligheter i Europa.