Nyheter

Norvatek får ny HR-ansvarig

Norvatek Invest, en av Nordens ledande producenter av bland annat prefabricerade pumpstationer, VA-verk och VA-tekniska lösningar, fortsätter att anpassa sin verksamhet till den expansion bolaget nu genomför.

Den senaste rekryteringen är Ulrika Stevrell som går in som HR-ansvarig och hon kommer att medverka i flera av gruppens ledningsgruppe

– Vi har vuxit med nya affärer och flera förvärv under den senaste tiden och vår plan är att fortsätta att expandera mot en miljard kronor i omsättning. Det gör att vi behöver en ny typ av organisation som kan hantera det bolag vi är idag och det vi kommer att bli. Att vi nu anställer Ulrika är en viktig del i detta. Vi ska leda vår bransch och vara den mest attraktiva arbetsgivaren och då är våra medarbetare den viktigaste resursen vi har. Det är här som Ulrika ska bidra med sin erfarenhet och energi. Vi har naturligtvis många rekryteringar att se fram emot som hon kommer att ansvara för, men det viktigaste är att ta tillvara på den kompetens vi nu har i bolaget och utveckla den för framtiden, säger Fredrik Jonsson, vd på Norvatek Invest

Ulrika kommer senast från rekryteringsbranschen där hon under tre år arbetade på PS Partner som affärskonsult inom HR. Tidigare har hon varit administrativ chef på ABF och konsultchef på Flexlife. Innan dess var hon personalchef på Flexpoint och projektledare på IHM. Det gemensamma med många av tjänsterna har varit att hon varit med om att bygga upp organisationer och avdelningar från grunden.

– Jag drivs verkligen av att se hur människor växer och att kunna skapa förutsättningar för att utveckla den organisation och de medarbetare jag arbetar med. I den här tjänsten kommer jag få möjlighet att från grunden börja arbeta med allt från employer branding och kompetensutveckling, till att skapa kreativa vägar för kunskapsspridning i bolaget. Jag tycker om att se och lära mig olika branscher och den här är helt ny för mig, och det ska bli väldigt spännande, säger Ulrika Stevrell, HR-ansvarig på Norvatek Invest.

Norvatek har en tydlig plan för framtiden, expansion genom organisk tillväxt och genom förvärv. I den strategin är naturligtvis tillgången till kompetenta medarbetare en av nycklarna till att lyckas. Norvatek vill vara en attraktiv arbetsgivare dit man söker sig för att utvecklas och arbeta i en bra och stimulerande miljö. För att lyckas med det krävs det att man aktivt arbetar på bred front genom hela företaget.

– Vi vill attrahera såväl kunder och nya medarbetare som intressanta samarbetspartners. Nu är vi stora nog att växla upp och satsa fullt ut på detta och Ulrika är en av de första nyckelpersonerna vi anställer i den nya organisationen som ska vara med att bygga Norvatek för framtiden, säger Fredrik Jonsson.