Nyheter

Produktnyhet: Ny lift från MPR Lift

MPR Lift säljer liftar runt om i världen och lanserar nu en ny lift. På liften sitter bland annat en smart säkerhetsbrytare från Bernstein, för att göra liften ännu säkrare.

MPR Lift utvecklar och tillverkar liftar för rörelsehindrade och grundades 1977 av Anders Jönsson. Företaget började då att importera trappliftar, vilket de gör än i dag men sedan 1999 har MPR Lift egen produktion och utveckling utav produkterna. Drygt 90 % av produktionen är baserad på export och MPR Lift finns representerade i över 50 länder genom distributörer. MPR Lift har budgeterat en omsättning på 75 miljoner och har ca 35 anställda.

– Vi levererar liftar runt om i hela världen, från vanliga privatbostäder till katedralen Notre-Dame i Paris. Det sitter liftar monterade i finska Lappland och i marina miljöer tack vare att produkterna är utvecklade för att klara tuffa miljöer, berättar Anders Jönsson, VD på MPR Lift.

För 5 år sedan investerade företaget i en ny produktionshall och växte då med ytterligare 1000 kvm produktionsyta. MPR Lift är just nu i en stark utvecklingsfas med fokus på en ny lift. På den svenska marknaden vänder vi oss direkt till slutkund bland annat via bostadsanpassningar och offentliga miljöer. Den nya liften Strategos Superior II lanseras under februari.

Strategos Superior II presenterades på Interlift Augsburg 2019 som är världens ledande mässa för hissindustrin, och det var ett stort intresse för liften.

Den smarta säkerhetsbrytaren SRF från Bernstein sitter på alla nya liftar. Den lilla designen och det fina avkänningsavståndet passar perfekt för denna typ av produkt. Dessutom uppfyller den alla säkerhets- och funktionskrav som ställs.

SRF är en förkortning av Safety RFID och är en säkerhetsbrytare för skyddsanordningar som övervakar öppningsbara dörrar och luckor. Brytaren skyddar passagerna genom att stänga av eller hindra att liften startar om grinden/dörren inte är stängd.

MPR Lift och OEM Automatic har haft ett bra och nära samarbete under många år. Det nära utvecklingsarbetet gjorde lösningen möjlig.

– OEM Automatic har levererat både kablage, sensorer, elskåp- och maskinlösningar vilket gör att vi kan minska antalet leverantörer, säger Ronnie Nilsson, produktionschef på MPR Lift.

– Vi har tillsammans testat olika lösningar för att komma fram till vad som passar för liften, berättar Mikael Ahlström, säljare på OEM Automatic.

– OEM Automatic har fungerat som en positiv samarbetspartner som hjälper oss med helhetslösningar och har varit duktiga på att få oss att hänga med i utvecklingen, avslutar Anders Jönsson.