Nyheter

Säkerhetsföretaget Confidence levererar kamerasystem till Vattenfall Eldistribution

Confidence och Vattenfall Eldistribution tecknar avtal om leverans av CCTV kamerasystem. Avtalet avser uppgradering för totalt nio anläggningar. Leveransen omfattar hård- och mjukvara inklusive servrar, programmering, konfiguration och dokumentation. Totalt värde beräknas till 3,4 MSEK varav ca. 30 procent avser service- och underhållsavtal över 5 år.

Avtalet med Vattenfall är en fortsättning på ett flerårigt samarbete och en framgång för Confidence satsning på specialistkompetens och säkerhet för kritisk infrastruktur. Uppgraderingen av kamerasystemen avser att öka övervakningens kvalitet, kapacitet och användarvänlighet. I samband med installationen av övervakningskomponenterna, migrerar Confidence även respektive anläggnings inbrottslarm och skalskydd till överordnad säkerhetsplattform.

Confidence kvalitetssäkrar leveransen med bland annat certifikat enligt Larmklass 4, produktcertifieringar för respektive fabrikat samt är certifierad anläggarfirma och behörig ingenjör för CCTV.

– Samarbete med en så kompetent partner som Vattenfall Eldistribution är en verklig förmån. I detta projekt har vi dragit fördel av våra gemensamma erfarenheter och specialistkompetens under planering, installation och hela vägen till service och underhåll, säger Mikael Pettersson, vd på Confidence.