Nyheter

Digital examen: De första certifierade pannoperatörerna

Robin Nordberg, Leif Liden, Kenneth Edholm, Tony Montgomery är de första certifierade pannoperatörer som bevisat sina kunskaper genom Teknikutbildarnas digitala tentamen. Själva ansökningen om personcertifiering hanteras av RISE, Research Institutes of Sweden, som beviljat certifieringen.

– Jag är både glad och stolt över att ha få överlämna certifikat till de första certifierade pannoperatörerna. Jag vill gratulera både dem och arbetsgivaren Härnösand Energi och Miljö AB. Det är en styrka att vi nu kan erbjuda branschen en smidig och trygg personcertifieringsprocess, från utbildning till en digital tentamen, säger Lennart Bölin, Vd Teknikutbildarna. Vi har byggt en utbildningskatalog som baseras på ett utbud av både lärarledda, webbaserade och livesända kurser.

– Jättekul att äntligen vara klar och certifierad, en certifiering ger mitt yrke den status det förtjänar, säger Pannoperatören Tony Montgomery.

Tentamen genomförs i samband med någon av Teknikutbildarnas Pannoperatörsutbildningar och öppna tentamenstillfällen över hela landet.