Nyheter

WPS Sweden AB förvärvar Windrep AB

I dagarna blev det klart att WPS Sweden AB, med huvudkontor i Piteå, förvärvar rotorbladspecialisterna Windrep AB med kontor i Östersund och Leksand.

Jonas Björk VD på WPS:

– Windrep AB passar väldigt bra in i vårt företag, vi förstärker vår kompetens inom framför allt bladreparationer och samtidigt får WPS Sweden AB ytterligare 2 etableringsorter orter, Östersund & Leksand. Frans och Erics kompetens och erfarenhet från flera år av komplicerade lagningar av rotorblad på vindkraftverk är en värdefull förstärkning. Vi har diskuterat med Windrep AB under en relativ lång tid och nu kände vi att det var dags att slå ihop våra påsar för att gemensamt bli en mer komplett samarbetspartner till den snabbt växande Vindkraftsbranschen. Våra kunniga tekniker och vår lokala förankring gör oss till det bästa valet som samarbetspartner i branschen.

Frans Nilsson, en av delägarna i Windrep AB, ser fram emot att tillhöra WPS-koncernen:

– Vi är mycket glada att affären gått i lås och vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen tillsammans med WPS Sweden AB, vi kommer att komplettera varandra väldigt bra. Fram tills nu har vi varit fyra till sex tekniker som både utfört uppdragen, skött det administrativa samt kundkontakter. Nu får vi en gyllene möjlighet att fokusera oss på det vi är bäst på; inspektioner och lagningar av rotorblad så att uppdragens kvalitet fortsätter vara den bästa, och kundernas behov tillfredsställs.

Marknadschef, WPS, Jonas Lundmark:

– Vi har sett att när det kommer till uppdrag inom rotorblad handlar det väldigt mycket om erfarenhet och meritlista. Eftersom vi ser att efterfrågan på lagning och inspektion av blad ökar enormt i vår region känns det väldigt bra med förvärvet av dom bästa i branschen, så att vi tillsammans kan växa och ge våra kunder ännu bättre service och stöd.