Nyheter

Ung entreprenör satsar på nytt företag inom förnybar energi

Efter att ha vunnit svenskt mästerskap i Ung Företagsamhet som artonåring och drivit bolag med miljonomsättning, startar nu 20-åringen Mickel Wallentin från Strömsholm ett nytt företag med ett helt annat fokus – solcellspaneler och laddningsstationer för bilar.

Våren 2018 vann Mickel Wallentin tillsammans med klasskamraten Fredrik Rinaldo från Grillska Gymnasiet i Västerås förstaplats i Ung Företagsamhet med företaget Merchsweden, som sålde limiterade kläder och skor på nätet. Två år senare har Mickel Wallentin gått vidare och startat upp ett nytt företag, Energicompagniet.

– Det är otroligt kul att starta mitt andra företag inom ett helt annat område, och att ha möjligheten att göra detta känns både svindlande och lyckosamt på samma gång. Jag har fått massvis av lärdomar av mina två år som egenföretagare och det kommer garanterat att bli fler, men det är med en enorm entusiasm jag ser på detta nya projekt. Förnybar energi är någonting jag starkt tror på och har ett stort intresse för personligen, därför känns det extra roligt att starta Energicompagniet och kunna sysselsätta mig med det till hundra procent, säger Mickel Wallentin, grundare av Energicompagniet Sverige AB.

Energicompagniet riktar sig till både privatpersoner och företag. De specialiserar sig på solenergi och elbilsladdning. Genom att jobba tillsammans med några av de främsta distributörerna och leverantörerna i Sverige kan de leverera ett brett omfång av produkter med hög kvalitet. Redan i startskottet har Energicompagniet kunnat leverera laddbilspunkter och solcellspaneler till flera lokala kunder som valt att använda sig av företagets tjänster.