Nyheter

Ny ordförande för Teknikföretagen

Teknikföretagens stämma har idag valt Tom Erixon till posten som ordförande i Teknikföretagens styrelse. Samtidigt omvaldes sittande styrelse med ändringar enligt nedan.

– Det är med stor glädje som jag tar mig an ordförandeskapet i Teknikföretagen. Att i en turbulent tid som denna fortsätta utveckla och skapa förutsättningar för svensk industri är mycket viktigt för framtiden, säger Tom Erixon.

– Med Tom Erixon får Teknikföretagen en ordförande med gedigen bakgrund och lång erfarenhet inom industrin, något som är viktigt när vi nu ska fortsätta stärka de svenska företagens konkurrenskraft igen, säger vd Klas Wåhlberg.

Förändringar i Teknikföretagens styrelse:

– Tom Erixon, Alfa Laval, ersätter Åke Svensson

– Dennis Helfridsson, ABB AB, ersätter Johan Söderström, ABB Power Grids

– Pia Sandvik, RISE –  valdes in i styrelsen i september 2019 (vakans) formellt invald för resterande mandatperiod

– Anton Svensson, EWES AB, ersätter Dag Richardsson

– Caroline Andersson, EMVE Sweden AB, ersätter Tom Erixon på den regionvalda platsen

Kort om Tom Erixon:

Tom Erixon är född 1960 och är idag VD och koncernchef på Alfa Laval, ledamot i Teknikföretagens och Bolidens styrelse. Han var tidigare VD och koncernchef för Ovako 2011-2016. Innan dess var han VD för Sandvik Coromant och har haft ett antal ledande befattningar inom Sandvik, där han började 2001.

Bild av Arek Socha