Nyheter

Ny innovationschef på Vinnova

Jenny Elfsberg blir ny chef för avdelning Innovationsledning på Vinnova.

Jenny Elfsberg har mångårig erfarenhet av att arbeta på ledande befattningar inom Volvokoncernen. Närmast kommer hon från Innovation Lab på Volvo Group Connected Solutions, där hon varit chef för verksamheten i Silicon Valley.

Som avdelningschef får Jenny Elfsberg ansvar för Vinnovas insatser inom innovationsledning, som handlar om bland annat styrning och organisering av innovationsverksamhet och kopplingen mellan innovation, affärer och hållbarhet. Hon kommer också att ingå i myndighetens verksledningsgrupp.

– Jenny Elfsberg har lång erfarenhet av att leda innovation i stora organisationer och att driva förändringsarbete. Hennes kompetens och engagemang kommer att vara värdefull när vi fortsätter att utveckla våra insatser för att ställa om till ett hållbart samhälle, säger Darja Isaksson, generaldirektör för Vinnova.

Jenny Elfsberg tillträder tjänsten den 17 augusti.

Bild av Gerd Altmann