Nyheter

Mitsubishi Electric Europe B.V. köper AQS PRODUKTER AB

Mitsubishi Electric Corporation tillkännagav idag att dess europeiska dotterföretag Mitsubishi Electric Europe B.V. den 1 april har förvärvat alla aktier i AQS PRODUKTER AB, en svensk distributör av komfort-, process- och IT-kylning – ett område med stigande efterfrågan.       

AQS har sålt kylaggregat och värmepumpar till den kommersiella marknaden i 35 år och besitter en hög teknisk kompetens och ett stort branschkunnande.

Fram till nu har Mitsubishi Electric i huvudsak sålt produkter för privatmarknaden och lätta kommersiella produkter i Sverige genom den skandinaviska filialen av Mitsubishi Electric Europe. AQS har varit huvuddistributör av varumärkena CLIMAVENETA och RC som tillverkas och ägs av Mitsubishi Electric Hydronic & IT Cooling Systems sedan ett förvärv år 2015.

– Vi välkomnar AQS till Mitsubishi Electric-familjen. Det här är en spännande möjlighet för oss att stärka vårt erbjudande och växa på den svenska marknaden. Med AQS får vi nu ett komplement till vår produktportfölj som breddar vårt utbud av innovativa och energibesparande chillers* så att vi ännu bättre kan möta den höga efterfrågan på marknaden, säger Itaru Watanabe, Branch President för Mitsubishi Electric Europe B.V (Scandianvia).

Stor efterfrågan

Efterfrågan bland villaägare på luftkonditionering och den miljövänliga värmepumpstekniken har varit stor i Sverige de senaste åren. Många strävar efter att bekämpa växthuseffekten genom olika energibesparande åtgärder.

Av samma skäl har intresset för chillertekniken ökat från kommersiella fastighetsägare på den svenska marknaden. Inte minst för att man i Sverige har kunnat se flera nyetableringar av stora datacenter, vilket ökar behovet av effektiv IT-kyla.

Genom förvärvet av AQS siktar Mitsubishi Electric på att stärka sin ställning på marknaden för kommersiella produkter i Sverige och att också stärka Mitsubishi Electric Europas förmåga att erbjuda helhetslösningar genom AQS kunnande.

* En chiller är ett vätskekyl-aggregat som i ett slutet system använder vätska som exempelvis vatten för att generera värme eller kyla. Normalt avses större luftkonditionerings aggregat för byggnader, fabriker och andra stora fastigheter. 

Information om AQS

Namn: AQS PRODUKTER AB (AQS)
Säte: Göteborg, Sverige
Etableringsår: 1985
Antal medarbetare: 12
Verksamhet: Försäljning av luftkonditioneringsaggregat