Nyheter

Online-utbildning för vibrerande siktverk nu på NSK academy

En ny online-utbildningsmodul har introducerats på den alltmer populära NSK academys onlineplattform. Den senaste modulen, som fokuserar på vibrerande siktverk, vänder sig till alla som jobbar med att specificera lager som klarar de hårda arbetsmiljöer som finns i gruv-, stenbrott- och byggtillämpningar.

Alla utbildningsmoduler som finns tillgängliga på NSK academy kräver att registrerade användare som går kursen behöver 80% godkänt för att få ett intyg.

Högintensiva vibrerande siktverk är bland de viktigaste maskinerna som används för att separera (sortera och storleksanpassa) olika material vid cement anläggningar, stenbrott och gruvor runt om i världen. På grund av inneboende vibration måste komponenterna i dessa maskiner vara robusta och pålitliga, icke desto mindre lagren.

Korrekt specificerade och monterade lager ger ökad utmattningshållfasthet vid vibrationer och chockbelastning. Exempelvis kan en speciell konstruktion av lagerhållare minimera resonans från inducerade vibrationer och samtidigt motstå termiska effekter. Förbättrad ytfinish på rullar och ringar minskar dessutom risken för skador orsakade av glidning, flisning eller utmattning av ytan.

Den senaste utbildningsmodulen har utformats för att hjälpa OEM-leverantörer av utrustning att förstå de grundläggande principerna bakom valet av lager för vibrerande siktverk. Det innehåll som visas innehåller en översikt av funktionaliteten i vibrerande siktverk, liksom de vanligaste typerna, terminologin och viktiga driftsparametrar. Det finns också ett stort fokus på de lager som används i dessa tillämpningar, inklusive deras huvudfunktioner, specifikationer och fördelar.

Så gott som alla hos en leverantör av vibrerande siktverk, vare sig man är aktiv inom produktförsäljning, teknisk support, underhåll, konstruktion eller FoU, kommer att dra nytta av utbildningsmodulen. Kursen finns på www.nskacademy.com (en snabb och enkel registreringsprocess krävs för de som är nya på webbplatsen).

Grundläggande princip för NSK academy är att hjälpa deltagarna att bredda den kunskap de tillämpar på en daglig basis och använda de senaste NSK-lagerlösningarna för att maximera maskinens livslängd. Varje utbildning är utformad för att öka personalens kompetensnivåer och hjälpa OEM:er att dra nytta av högre lönsamhet tack vare reducerade underhållstider.

Som komplement till onlineportalen finns olika face-to-face-utbildningsprogram som har utvecklats för att hjälpa de som jobbar med att specificera, använda och underhålla lager. Aktuella kurser som är tillgängliga omfattar en introduktion till lager, en specifik kurs i underhåll och en annan med fokus på precisionslager för tillämpningar med verktygsmaskiner. Trots att de erbjuds på två olika centra – Guyancourt (Frankrike) och Tilburg (Nederländerna) – kan utbildning levereras på alla NSK-platser i Europa eller i kundens lokaler.

Bilden:
Läs mer om lager för vibrerande siktverk på NSK academys onlineportal.
Bild: NSK