Nyheter

HemSol – hjälper privatpersoner att investera i solceller

Hemsol är en onlinetjänst vars huvudsakliga syfte är att underlätta investeringsbeslutet för solceller. Företagets strävan är att vara den enskilt bästa och mest heltäckande onlineresursen för privatpersoner på jakt efter ett klimatsmartare hem.

Deras verksamhet inleddes med utgångspunkten att det i Sverige saknades en heltäckande hubb med objektiv information kring den kommersiella aspekten av solceller, riktat till privatpersoner. Därför har HemSol bland annat utvecklat en egen solcellskalkylator som tillåter att användaren experimenterar med en mängd ingångsvärden. Solcellskalkylatorn inkluderar allt från solens infallsvinkel mot taket, till vilken typ av solpanel som används vid installationen.

Kundvärde på flera sätt

Utöver HemSols fokus på att vara så användarvänliga som möjligt så kommer de under 2020 även fila på ytterligare en viktig del av sin tjänst. Företaget har fått upprepade önskemål från besökare att underlätta sökandet av installatörer för den anläggningen de projekterat fram med solcellskalkylatorn. Enligt HemSol är det därför ett naturligt steg i företagets resa att även på denna front maximera kundnyttan.

– På grund av användarnas efterfrågan av att hitta en lämplig installatör så kommer vi under 2020 introducera möjligheten för våra besökare att jämföra offerter från lokala entreprenörer. Vi har en stark tro att vår egenutvecklade digitala plattform, i kombination med vår erfarenhet av kundservice, blir ett vinnande koncept för att hitta de mest prisvärda lösningar för solcellsinstallationer, säger William Bergmark, medgrundare av Hemsol AB.

Solceller för B2B

Det är stora skillnader för hur ett investeringsbeslut tas för en solcellsanläggning tänkt till en villa, gentemot exempelvis en BRF. Därför går företaget även i tankarna på att ta fram en solcellskalkylator som hanterar även de unika förutsättningar som gäller för exempelvis lantbruk och bostadsrättsförening.

– Vi har sett att det både från lantbrukare, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag finns en stor efterfrågan att undersöka om solceller är något för dem. Ofta tar solcellsentreprenörer betalt för att göra en sådan förstudie. Det är något som vi istället skulle kunna göra helt gratis och automatiserat genom vårt digitala verktyg, avslutar William.

Läs mer: Hemsol.se.

Bild av skeeze från Pixabay