Nyheter

ATLAS COPCOS NYA E-GUIDE HJÄLPER TILL ATT ATT FÖRKLARA DE NYA UTSLÄPPSKRAVEN

Atlas Copco Power Technique har publicerat en kostnadsfri e-guide som förklarar vilka konsekvenser EU-kommissionens nya utsläppsregler får för den typen av maskiner, dit bland annat kompressorer, generatorer, pumpar och belysningsmaster hör.

Färdplanen mot och bortom steg V-efterlevnad beskriver tillämpningsområdet för steg V-kraven, som införs 2019-2020 som ett sätt att minska luftföroreningarna. Kraven innebär hårdare gränser för utsläpp av partiklar (PM) tillsammans med förslag på nya gränser för partikelantal (PN). Det betyder att tillverkarna av maskiner som inte är avsedda för vägtransport måste förse motorer i vissa effektkategorier med bland annat partikelfilter.

Atlas Copcos e-guide ger kunderna en tydlig färdplan mot steg V-efterlevnad och förklarar samtidigt hur de nya kraven kommer att leda till ett utbud av renare produkter med bättre prestanda som kommer att vara tystare, mindre och mer bränslesnåla än någonsin tidigare.

– Det finns leverantörer som har kämpat med de nya motorarkitekturernas konsekvenser för deras produkter, men Atlas Copco har länge varit medvetna om att införandet av steg V-kraven öppnar möjligheter för stora tekniska framsteg, säger Andrew Walker, President, Atlas Copco Power Technique Business Area. Atlas Copco kan erbjuda sina kunder en rak väg mot efterlevnad med ett oöverträffat sortiment av nästa generationens kompressorer, generatorer, pumpar och belysningsmaster, med bättre prestanda och värde än någonsin tidigare.

EU-kommissionens önskan att förbättra luftkvaliteten för att därigenom skydda EU-medborgarnas hälsa kommer att innebära fortsatta insatser för att minska utsläppen från mobila maskiner som inte är avsedda att användas för transporter på väg, även efter att utsläppsgränserna enligt steg V har införts. Därför tar e-guiden även upp den tydliga trenden mot icke-förorenande och anslutna luft-, kraft- och flödeslösningar som drivs med alternativa kraftlösningar såsom bland annat el och batterier.

Trenden med alternativa arkitekturer är särskilt tydlig när det gäller applikationer för stadsmiljö, där allt fler lokala myndigheter i Europa slår ner på användning av dieseldriven utrustning i innerstadsområden genom att införa lågutsläppszoner, säger Andrew Walker. Han fortsätter: Hastigheten och omfattningen för omställningen varierar geografiskt, men det råder ingen tvekan om att den allmänna uppfattningen att dieselpartiklar är ett hälsoproblem kommer att fortsätta stärkas. Därför innehåller e-guiden även en snabbgenomgång av övergången till alternativ teknik med batteri- och eldriven utrustning.

Den nya e-guiden Färdplanen mot och bortom steg V-efterlevnad går att ladda ner här.