Nyheter

Utvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast

Leverantören av standardkomponenter, Norelem, har lanserat en serie cylindriska kugghjul av plast som ett kostnadseffektivt och mycket effektivt tillägg till utvecklarens verktygslåda.
Den vanligaste använda växeltypen, kugghjulet, är en viktig komponent för icke glidande överföring av krafter från en axel till en annan. Detta är avgörande för maskiner som kräver en förändring i rotationsriktningen – till exempel, där lasten måste höjas eller sänkas.
Norelem-sortimentet innehåller redan stålkugghjul som en del av företagets 45.000 produkters starka portfölj. För att ytterligare stödja kunder som arbetar inom automation och maskinteknik, erbjuder Norelem nu ett plastalternativ.
De cylindriska kugghjulen av plast är kostnadseffektivt prissatta och ger fördelar såsom minskad vikt, förbättrad korrosionsbeständighet och minimalt underhåll.
Såväl stål-som plastversionerna finns i alla standardstorlekar och i tänder från 12 till 38, vilket ger överlägsen styrka och noggrannhet även för de mest krävande miljöerna.
För mer komplexa tillämpningar kan kugghjulen kombineras med kuggstänger eller koniska kugghjul – vilka även finns tillgängliga från Norelem via företagets välkända katalog över standardkomponenter, THE BIG GREEN BOOK.
– Kugghjul är ett måste för alla utvecklare. Med vår nya plastserie erbjuder vi nu ett ökat urval så att våra kunder kan välja det bästa möjliga kugghjulet för uppgiften, säger Marcus Schneck, VD för Norelem.
För mer information om norelem och dess utbud av komponenter, besök https://www.norelem.co.uk/gb/sv