Nyheter

Momentum Industrial förvärvar ETAB Industriautomation

Momentum Industrial har idag tecknat avtal om att förvärva 70 procent av aktierna i ETAB Industriautomation AB. ETAB är en av de ledande aktörerna inom industriell automation i Sverige och genom förvärvet stärker Momentum Industrial sin position som den ledande leverantören av industrikomponenter och tillhörande tjänster till svensk industri ytterligare. ETAB omsätter cirka 45 MSEK per år och har 9 anställda. Tillträde beräknas ske i juni 2019.
ETAB är en av de ledande aktörerna i Sverige inom industriell automation och tillhandahåller högkvalitativa produkter och tjänster inom hydraulik, linjärteknik samt pneumatik till industriföretag i Sverige. Bolaget har långa partnerskap med ledande tillverkare som Bosch Rexroth (inom hydraulik) och Aventics (inom pneumatik) samt erbjuder montage, konstruktion och service.
ETAB är ett väletablerat företag med starka kundrelationer till industriföretag över hela Sverige och har engagerade medarbetare med hög kompetens, säger Jimmy Norlinder, VD för Momentum Industrial. Genom förvärvet kan vi stärka vår servicegrad, kompetens och tillgänglighet inom bland annat hydraulik för både nuvarande och nya kunder ytterligare – och vi ser goda möjligheter till vidare utveckling och tillväxt.
– Morgondagens marknad kräver en förmåga och resurser för kontinuerlig utveckling, vilket Momentum Group erbjuder, säger Peter Carlsson, VD och ägare till ETAB Industriautomation. Vi på ETAB ser fram emot att fortsätta vår positiva långsiktiga utveckling tillsammans med våra kunder och leverantörer – och med en ny stark ägare och partner som delar både våra värderingar och mål.
ETAB kommer att fortsätta drivas som ett självständigt dotterbolag och kompetenscenter inom Momentum Industrial och tillträde beräknas ske i början av juni 2019.
Bild: rawpixel