Nyheter

Nytt samarbetsprojekt ska digitalisera tillverkningsindustrin – Open Industry 4.0 Alliance

Ett nytt samarbetsprojekt presenterades i dag under den pågående Hannover Messe 2019 i Tyskland. Ett stort antal europeiska företag inom maskinteknik, industriell automation och programvara ska tillsammans arbeta för att underlätta digitalisering av tillverkningsindustrin. Bland grundarna av Open Industry 4.0 Alliance finns Beckhoff, Endress+Hauser Group, Hilscher, ifm, KUKA, MULTIVAC och SAP
Samarbetet är öppet för alla företag och bland de övriga medlemmarna finns redan Balluff Group, Gebhardt Fördertechnik, Pepperl+Fuchs, Arvos GmbH, Schmidtsche Schack, Samson och Wika Alexander Wiegand.
Medlemmarna kommer att skapa ett standardiserat och öppet ekosystem som kan användas i högautomatiserade fabriker och anläggningar. Logistik och tjänster ska också vara en del i ekosystemet. Samarbetet ska erbjuda alternativ till egenutvecklade separata lösningar och göra det lättare för europeiska tillverkningsföretag av alla storlekar att digitalisera sina verksamheter.
80 procent av maskinerna ska prata samma språk
Målet är att 80 procent av alla maskiner i en smart fabrik ska prata samma språk. För att nå det ska man bland annat arbeta fram en så kallad Open Industry 4.0 Framework som grundar sig på befintliga standarder som IO-Link, OPC UA och RAMI.