Nyheter

Norditek och Terex Finlay visar upp trippelaxlad grovsorterare 883+ på Bauma

Terex Finlay introducerar den senaste nyheten i sin 8-serie, en trippelaxlad 883+, och Norditek är mycket stolta över att visa upp denna maskin på en av världens största byggmässor – Bauma i München den 8-14 april – tillsammans med tillverkaren Terex Finlay.
Maskinen och representanter från Norditek kommer att finnas på plats i monter FM117 under mässdagarna. Direkt efter mässan transporteras sikten till Sverige för att introduceras för den svenska marknaden.
Tekniken som gör det möjligt att öka kapacitet och kvalitet på materialet
Kärnan i den nya modellen är den trippelaxlade siktlådan med två siktdäck i full storlek. De tre siktaxlarna har en oval siktrörelse för att generera en aggressiv siktning, och reducera risken för igensättning av material på siktdäcket. Detta ger ett färdigt material med hög kvalitet och produktionstakt.


För att maximera kapaciteten vid siktning av grovt material (+100 mm) är ovan inställning en bra grundinställning. Hög slaglängd, låg kastvinkel och långsam hastighet kan öka kapaciteten med upp till 50% mot Finlays standard siktlåda för berg.

För att maximera kapaciteten vid siktning av fina fraktioner (0-30 mm) är ovan inställning en bra grundinställning. Hög kastvinkel gör att materialet stannar längre på sikten samtidigt som ökat varvtal samverkar för en hög produktion. Detta ger rena fina fraktioner med liten mängd överkorn.
Under tester har maskinen konsekvent haft en betydligt högre produktion än Finlays enaxlade siktlåda, även när den utsatts för en hög inmatning av svårsorterade och utmanande material.

Den bananformade profilen på bottendäcket hjälper till att bromsa materialet på sista halvan, vilket maximerar renhetsgraden på utgående material.
Fakta om Bauma 2016:
605.000 m² utställaryta
3.425 utställare från 58 länder
583.736 besökare från 219 länder
138.929 besökare från gruv- och bergindustrin
1.423 journalister och mediarepresentanter från 47 länder
Om Terex Finlay:
Terex Finlay har tillverkat ett omfattande sortiment med larvgående mobil utrustning för krossning, sortering och stackläggning under 60 år. Terex Finlay är globala pionjärer för larvgående mobila lösningar och erbjuder ett stort sortiment av utrustning inom industrin för stenbrott, gruvor, sand och grus, byggnads- och rivningsavfall samt återvinning. Vårt utbud av innovativa maskiner är tillverkade för att erbjuda effektiv produktion, låga kostnader och enkelt underhåll.
Mer information om Terex Finlay finns tillgängligt på www.terexfinlay.com, samt sociala kanaler Linkedin, Twitter och Facebook.
Norditek är det kompletta företaget för krossning, siktning och hantering. Vi tillhandahåller maskiner som återvinner, förädlar och omvandlar material till produkter som är attraktiva och säljbara på marknaden. Genom att använda våra tekniska lösningar i produktionsledet kan en dyr deponering omvandlas till ett kostnadseffektivt kretslopp. Vi blandar egen tillverkning och utveckling med importerade maskiner från USA, Sydafrika, Irland och Tyskland. www.norditek.se