Nyheter

Nyaste innovationerna i fokus på mässgolvet

Den allra senaste tekniken visas upp av branschledande experter på mässgolvet när Advanced Engineering & Elektronikmässan arrangeras på Åbymässan den 27–28 mars. Hit kan företag som behöver smarta elektroniklösningar och high end engineering vända sig, för att ta hela sin produktutveckling till nästa nivå.
Advanced Engineering arrangeras av mässbolaget Easyfairs för andra året i rad och den parallella mässan Elektronik för femte året idag. Fokus i år ligger framför allt på smart tillverkning, automotive, embedded tech & komponenter.
– Detta är mässorna för dig inom industrin som behöver avancerade system och elektroniklösningar som tar hela produktutvecklingscykeln framåt. I år finns verkligen allt ifrån små tekniskt avancerade passiva komponenter till innovativa idéer för gigantiska produktionskedjor, säger projektledare Ester Fardell.
Totalt finns över 170 utställare på plats på Åbymässan under de två dagar som mässorna arrangeras och bland dem ser vi en del tunga aktörer, bland andra OEM Electronics, Phoenix Contact, ACTEC A/S, Festo, ÅF, SMC, Summ Systems, Carl Zeiss och Cascade Control. Tillsammans med de andra utställarna visar de tusentals nya produkter och tjänster. Här är några exempel:

  • ÅF – hur skapar du värdefull information av din produktionsdata
  • Mitutoyo Scandinavia – exakt mätning med bara ett musklick
  • EC Partner – kraftiga produkter från Electronico
  • Delfoi Ltd – smart mjukvara effektiviserar vid robotiserin
  • Protech – Fortus 380CF – skriv ut i kolfiberförstärkt Nylon12

En annan spännande nyhet är en lösning i form av högkvalitativa batterikontakter, så kallade ”Slim Battery Connectors” från det kinesiska företaget CEN Link. I stort sett alla använder sig idag av smarta telefoner och andra bärbara teknikenheter. I dem finns så mycket avancerad teknik, att laddning av batteritiden blivit en utmaning för tillverkarna. Det problemet löser CEN Links produkt.
Den som besöker får möjligheten att ta del av detta och uppleva framtidens industri live. En snabb och tidseffektiv överblick av branschens nyaste nya.
Om mässorna Advanced Engineering & Elektronik:
Advanced Engineering är en mötesplats för utveckling och effektivisering av morgondagens högteknologiska industri och ingenjörskonst. Parallellt under samma tak arrangeras den tillsammans med Elektronik, Sveriges viktigaste mötesplats för elektronikbranschen. Mässorna går av stapeln 27-28 mars på nyöppnade Åbymässan i Göteborg. För alla som arbetar inom branschen är entré, aktiviteter och seminarieprogram kostnadsfritt. Studerande välkomnas 28 mars efter kl.14. För mer information besök mässornas hemsidor advancedengineering.se & elektronikmassan.se
.