Nyheter

ABB visar en ny era med robotiserad packning på Scanpack

Den 23-26 oktober är det åter dags för Scanpack på Svenska Mässan i Göteborg. Här visar ABB upp det senaste inom robotik och digitalisering för att möjliggöra de mest effektiva och flexibla arbetssätten i förpackningsindustrin.

– Robotar förändrar förpackningsindustrin och i framtidens fabrik kommer ABB att vara en viktig faktor för ökad konkurrenskraft. Kortare produktlivscykler och övergångstider, produktion per m² och batch size 1 är några av de viktigaste möjligheterna där ABB:s flexibla, skräddarsydda och intelligenta lösningar kan utnyttjas för att frigöra outnyttjade produktivitetsvinster, säger Susanne Timsjö, säljchef på ABB:s robotenhet i Sverige.

ABB:s monter innehåller produkter och lösningar inom robotisering för att möjliggöra säker, enkel och produktiv tillverkningsautomation. Demostationerna visar den nya eran av digital och flexibel automation.

I monterns mitt kommer du att se ABB:s nyaste medlem bland samarbetande robotar, den enarmade YuMi-roboten. Det är ABB:s mest flexibla och kompakta samarbetsrobot hittills och kan enkelt integreras i många olika produktionsmiljöer och passar perfekt för små förpackningsapplikationer för att stödja en produktionslinje för ökad flexibilitet med samarbetsapplikationer i befintliga och begränsade utrymmen. Efter framgången med ABB:s tvåarmade YuMi, världens första verkliga samarbetsrobot som introducerades 2015 har ABB utvecklat en enarmad YuMi för att utöka sin samarbetsportfölj.

Den enarmade YuMi-roboten har också samma intuitiva och lättanvända programmering som den tvåarmade YuMi, vilket innebär att du snabbt och enkelt kan lära robotens rörelser och positioner genom lead-through programmeringsfunktionen, vilket förenklar robotprogrammering avsevärt.

Kopplat till den nya eran av flexibel och digital robotstyrning kommer ABB också att visa upp vår nya OmniCoreTM Controller, som medför optimal flexibilitet, pålitlighet och prestanda samt erbjuder de bredaste alternativen för styrning av robotar och skräddarsydda lösningar för den uppkopplade ”Framtidens Fabrik”.

– Vi går in i en ny era med flexibel och digital robotstyrning. För att möjliggöra denna ökade flexibilitet krävas ett effektivt samarbete mellan människor och robotar. Det måste också vara säkert och enkelt. Vi kommer på Scanpack visa ett paket som du kan köpa online och som är sammansatt för att ge mer flexibel automation på ett enkelt sätt. Med Safemove2 kommer vi att visa vad som är möjligt att uppnå.

I montern visas också hur lätt det är för kunder att ansluta sina ABB-robotar och därmed arbeta proaktivt med underhåll och livscykelplanering. Detta visas via My ABB-portalen och genom erbjudandet ABB AbilityTM Connected Services, en tjänst som använder intelligens fokuserad på åtgärder i syfte att tillhandahålla avancerad analys på anslutna ABB-robotar via ABB:s digitala plattform.

ABB visar en tvåarmad YuMi som arbetar öppet i en packningsapplikation där kamera och conveyrar är integrerade med applikationsmjukvaran PickMaster 3 och en alldeles ny kommunikationsmodul – CTM. Med CTM reduceras ledningsdragningar med upp till 65 %, samtidigt som utrymmesbehovet minskas signifikant.

Med IRB 360 FlexPickerTM tillsammans med Scara-roboten IRB 910SC och PickMaster 3 inbygga i en standardiserad modul visar vi ett kompakt koncept med kortaste installation för effektiv hantering av livsmedel och förpackningar.

I ABB:s monter presenterar företaget B & R, som nu integrerats i ABB-familjen, det nya adaptiva transportsystemet med Long-Linear Motor teknologi. Detta mångsidiga industriella transportsystem gör produktionslinjerna mer flexibla, mer tillförlitliga och snabbare. Produkterna förflyttas genom din produktionslinje effektivt samtidigt som du förbättrar kvaliteten. Med B & R:s nästa generation industriella transportlösningar är du förberedd för både dagens och framtidens utmaningar i massproduktion och Batch-size-one.

På bilden:
Samarbete med tvåarmad YuMi på ABB:s robotfabrik med användandet av mjukvara SafeMove2.
Foto: ABB