Nyheter

Lapplands Elnät vinner ännu ett kontrakt med OX2

OX2 har gett Lapplands Elnät AB, dotterbolag till ONE Nordic, med huvudsäte i Jokkmokk i uppdrag att elektrifiera parknätet för totalt 10 vindkraftverk i den nya vindkraftsparken Brännliden i Skellefteå kommun.

Uppdraget betyder att Lapplands Elnät i förstärkt ”medvind” fortsätter sin expansion med en planerad nyetablering i Västerbotten/Västernorrland med fler kvalificerade medarbetare. Bolaget stärker därmed sin position ytterligare inom vindkraftsektorn.

Projektet startar under oktober 2018 och driftsättning är planerad hösten 2019.

– Detta är ett historiskt projekt för oss, det är första gången som vi vinner ett helhetsprojekt för en komplett elektrifiering av ett vindkraftsnät; vi kommer förlägga kabel och koppla samman parknätet hela vägen från vindkraftturbinerna ut till det angränsande elnätet. I kontraktet ingår även nybyggnation av ett 130 kV utomhusställverk inklusive transformator.

– Vi har arbetat tillsammans med OX2 i ett flertal lyckosamma projekt genom åren och att vi nu också erhåller detta projekt med ett stort teknikinnehåll ser vi som ett fint kvitto på ett väl fungerande samarbete.

– Kontraktet är ytterligare ett steg i vår affärsstrategi att inte bara utöka vårt geografiska arbetsområde utan att också kunna både bredda och ytterligare vässa vårt vindkraftserbjudande menar en uppenbart nöjd Stefan Helmvall, VD på Lapplands Elnät.