Nyheter

Ny prestigekund för Advania

Advania har vunnit upphandlingen att skapa en ny modern plattform för IT-infrastruktur åt Trollhättan Energi.

Trollhättan Energi AB har tidigare köpt delar av sin IT-drift men tog vid årsskiftet beslut om att ta hem driften och i samband med det modernisera plattformen. Då det är viktigt för dem att möta verksamhetens nuvarande och kommande behov, samt införa den nya plattformen så smidigt som möjligt med god kostnadskontroll, sökte man en partner med erfarenhet av liknande projekt.

– Valet föll på Advania som presenterade ett väl genomarbetat förslag motsvarande våra förväntningar på hur migreringsprojektet skulle genomföras. Med lösningsförslag, goda referenser och en tydlig tidplan anpassad efter våra behov, kände vi ett förtroende att låta Advania guida oss genom förändringen, Anna Robertsson, upphandlingsansvarig på Trollhättan Energi.

– I uppstarten av arbetet har vi mött en organisation med ett väl inarbetat strukturerat arbetssätt, som gör att vi känner oss nöjda med vårt val och ser fram emot en spännande resa med Advania.

Avtalet är en leverantörsupphandling och möjliggör ytterligare framtida projekt, samt managerade tjänster. Mer specifikt så skall Advania leverera följande:

Analys av befintlig IT-infrastruktur
Implementation och migrering av:
– katalogtjänst
– klientmanagering
– managering av datacenter
– samarbetsplattform
– distansarbetsplats
– 2 faktors autentisering
– säker filhantering

Utbildningspaket för alla anställda
Kommunikationsplan för alla medarbetare innan och under projektets genomförande

Avtalet innefattar genomförandet av projekt för samtliga enheter och användare inom Trollhättan Energis verksamheter, med fokus på säkerhet kring funktioner och implementationer. Trollhättan Energi lyder under såväl NIS direktivet som GDPR. Projektet kommer även skapa förutsättningar för driftsättning av IT-infrastruktur i olika molntjänster.

– Advania har återigen visat att vi förstår våra kunders utmaningar och omvandlar detta till ett tydligt erbjudande både gällande projektmetodik och tekniskt genomförande. Vi påvisar att vi är en leverantör med ett helhetsåtagande, som sträcker sig bortom tekniken, med målsättning att förse Trollhättans stadsinvånare med ett hållbart och ett enkelt vardagsliv. Samarbetet med Advania skapar även möjligheter för Trollhättan Energi att efterleva lagar och regulationer med en modern IT-infrastruktur, säger Björn Mogensen, Chief Solution Architect, Advania Sverige.

Foto: Advania