Nyheter

Ellevio ny samarbetspartner till Järvaveckan

Elnätsbolaget Ellevio har inlett ett samarbete med den ideella föreningen The Global Village och sponsrar Politikerveckan i Järva 9-17 juni 2018. Syftet med sponsorskapet är att stötta en mötesplats som gör det möjligt för Järvabor och andra stockholmare att delta i det demokratiska samtalet och minska avståndet mellan beslutsfattare och medborgare.

Ellevios elnät sträcker sig över hela Järvaområdet, från Spånga till Akalla. Det innebär att Ellevio ansvarar för att el kan levereras tryggt och säkert till tiotusentals hushåll och företag.

– Vi vill ha en tät dialog med kunder, politiker och samhällsintresserade medborgare och visa hur vi investerar i framtidens Järva. Det är självklart för oss att vara här – våra kunder finns här och det är vi som ser till att Järvaveckan kan förses med el. Som en del av infrastrukturen i området är det viktigt för oss att föra en långsiktig dialog med lokalbor och fånga upp deras tankar om hur de vill att området ska utvecklas och hur vi kan bidra till den utvecklingen, säger Johan Lindehag, vd Ellevio.

Som sponsor kommer Ellevio att delta som utställare under hela veckan samt arrangera ett mini-hack följt av ett panelsamtal söndagen den 10 juni som en fortsättning på succén i Karlstad tidigare i maj. Mini-hacket och panelsamtalet syftar till att skapa ett unikt kunskapsutbyte för att hitta innovativa lösningar för en mer inkluderande energibransch. Detta bygger på premissen att redan vid idéstadiet inkludera alla delar av samhället för att skapa förutsättningar för nytt och kreativt tänkande som kan förbereda branschen inför framtiden. I hacket deltar representanter från det lokala näringslivet, ideella sektorn, politiker och från Ellevio.

– Vi håller på att skriva en ny berättelse för Sverige, öppna dörrar och bygga broar. Då blir Ellevio en viktig partner för oss som ideell förening och för hela Järva. Deras engagemang i samhällsfrågor som jämställdhet och inkludering är fantastiskt och är en bra representation för vart energibranschen är på väg om man breddar samtalet, lyssnar och tar initiativ, berättar Ahmed Abdirahman, grundare av The Global Village.

Järvaveckan äger rum den 9 till 17 juni, kl 15.00-20.00, på Spånga Idrottsplats i norra Stockholm.

På bilden:
Johan Lindehag, vd på Ellevio och Ahmed Abdirahman, grundare av The Global Village.
Foto: Jonatan Björck, Ellevio