Nyheter

emtas GmbH och HMS Industrial Networks ingår strategiskt partnerskap för CAN-baserad industriell kommunikation

emtas och HMS Industrial Networks har ingått ett strategiskt samarbete för distribution och utveckling av protokollmjukvara för CANopen och SAE J1939, samt för distribution av IXXAT® CAN-hårdvaruprodukter från HMS i kombination med emtas-mjukvaruverktyg. Samarbetet möjliggör för båda företagen att utnyttja sin samlade erfarenhet inom detta område, med målet att ytterligare förbättra erbjudanden för CANopen, SAE J1939 och CAN/CAN-FD.

Inom ramen för partnerskapet kommer HMS att distribuera emtas protokollmjukvara och verktyg och konsultera emtas för fortsatt förbättring av sina mjukvaruprodukter. emtas kommer att fungera som distributionskanal för HMS IXXAT® CAN-hårdvarugränssnitt som medföljer emtas mjukvaruverktyg. Samarbetet kommer också att innefatta att emtas kommer att erbjuda anpassad hårdvara och mjukvaruutveckling, som drar nytta av HMS:s starka maskinteknik och leveranserfarenhet.

emtas och HMS delar en lång historia av aktivt engagemang för att specificera CANopen-baserade tillämpnings- och kommunikationsprofiler inom CAN i Automation-arbetsgrupper, liksom när det gäller att utveckla motsvarande protokollmjukvarulösningar. emtas fokus har varit på programvara för CANopen slavenheter, medan styrkan i HMS IXXAT-portfölj traditionellt varit inom mjukvara för CANopen-hanteringslösningar.

Med den samlade satsningen i partnerskapet är de två företagen inriktade på att säkerställa en stark och framtidsbeständig produktportfölj. Partnerskapet gör det möjligt för kunderna att enkelt implementera CANopen- eller J1939-lösningar med hjälp av mjukvara och hårdvara baserade på de senaste tekniska standarderna från ledande leverantörer med ett särskilt fokus på lösningar för de nya CAN-FD- och CANopen-FD-standarderna.