Nyheter

Unloc Enterprise Academy och Verizon lanserar tävling

The Unloc Enterprise Challenge, sponsrad av Verizon erbjuder unga entreprenörer i fem europeiska länder chansen att vinna ett pris på 5 000 Pund för att göra verklighet av sina affärskoncept.

Unloc Enterprise Academy, är ett program som arbetar med skolor och universitet för att inspirera, motivera till och utveckla entreprenörskap bland unga personer. De har gått samman med Verizon, globalt ledande inom telekom och teknik för att lansera en tävling för unga personer i Europa – Unloc Enterprise Challenge. Tävlingen öppnade 23:e april.

Tävlingen öppnar upp för lovande entreprenörer i åldrarna 16-25 i Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Sverige och Storbritannien att skicka in sina start-up-affärskoncept online. Idéerna kommer bedömas för sin kreativitet, hållbarhet, bärkraft och den vinnande entreprenören får 5 000 Pund i bidrag, ett mentorskapspaket och en mängd tekniska produkter som hjälp för att få företaget att lyfta.

Unloc har arbetat med att hjälpa unga personer att utveckla sina entreprenörsmässiga färdigheter sedan 2014 genom att hjälpa dem dra igång och testa sina egna företag, projekt och idéer. Unloc har partnerskap med skolor för att hjälpa till att driva workshops och att skapa dedikerade avdelningar till att främja entreprenörskap bland unga. Unloc har expanderat snabbt under de senaste åren, från ett lokalt företag drivet av två unga entreprenörer till en nationell verksamhet som nu har nu partnerskap med över 100 ledande skolor och universitet med en stark närvaro i Storbritannien. Organisationen expanderar nu verksamheten till Europa med denna tävling, som blir det första initiativet på den europeiska start-up-scenen.

Verizon har en lång historia med att stödja innovation. Företaget beskriver sitt uppdrag som att ’ge människor förmågan att göra med i denna värld’, och samarbetar med visionärer över hela världen som använder teknik och data för att göra innovativa idéer till verklighet. I USA erbjuder Verizon Innovative Learning-initiativet tillgång till nästa generations teknik och en innovativ läroplan till miljontals studenter med sämre resurser för att förbereda dem för den tekniskt beroende ekonomi vi lever i idag. Utöver detta arbetar Verizon Innovation Program med företag av alla storlekar för att ta deras banbrytande, uppkopplade lösningar till marknaden. Detta nya förhållande med Unloc främjar ett fokus på innovation i Europa där tävlingen är utformad för att främja självutveckling, teknik och erfarenhet inom entreprenörskap bland unga personer.

– Vi är glada över att slå oss samman med Verizon för att lansera Unloc Enterprise Challenge. Verizons fokus på att fostra innovation gör företaget en perfekt partner för utmaningen. Vi ser fram emot att se vilka idéer de europeiska entreprenörerna kan generera – och att hjälpa en lycklig vinnare ta de första stegen mot att starta ett företag utifrån en idé, säger Hayden Taylor, Managing Director, Unloc.

– Verizon tror starkt på att uppmuntra till entreprenörskap för att ökad självständighet. Verizons team arbetar regelbundet med skolor och universitetsgrupper för att hjälpa studenter utveckla de affärs- och teknikerfarenheter som behövs på en modern arbetsplats och arbetet med Unloc kring denna tävling är en naturlig förlängning av dessa initiativ. Vi ser fram emot att se idéerna denna tävling genererar – även att stötta den vinnande entreprenören från idé och koncept till verklighet, säger James Montgomery, Head of HR, Verizon EMEA.