Nyheter

Eaton och Trans El Matic säkrar upp elkraften i ställverken

Nu fördjupas det långvariga samarbetet mellan Trans El Matic och Eaton, där Trans El Matic blir den första licensierade byggaren av lågspänningsställverket xEnergy. Samarbetet innebär bland annat gemensamma aktiviteter så som att fortsätta utveckla innovativa ställverkslösningar, gemensamma kundbesök samt seminarier under hösten i Växjö, Karlstad, Borlänge och Norrköping.

Eaton har haft ett mångårigt samarbete med Trans El Matic AB, en av de mest erfarna svenska leverantörerna av kundanpassade apparatskåp, såväl som el-centraler och lågspänningsställverk. Nu blir Trans El Matic den första licenserade byggaren av Eatons xEnergy-system. xEnergy gör det enkelt att konstruera smarta kombinationer, där användarna kan använda sig av fasta, borttagbara eller utdragbara grupper beroende på användningsområde. xEnergy har även hög driftsäkerhet och ger skydd för både personer och utrustning.

– Vi har som målsättning att återta vår position som en av de marknadsledande företagen inom ställverkslösningar. För att nå dit tar vi nu vårt samarbete med Trans El Matic till nästa nivå där vi tillsammans kommer bli mer konkurrenskraftiga. Vårt xEnergy-system är mångsidigt som ger elmontörer ett bekvämt och kostnadseffektivt sätt att producera attraktiva och tillförlitliga eldistributionscentraler, säger Kristian Keskitalo, manager business development på Eaton.

– Vi har ju en lång erfarenhet sedan tidigare av Eaton och Eatons ställverkslösningar. Som licensierad xEnergy-Partner har vi nu dessutom tillgång till ett mycket komplett ställverkskoncept, allt ifrån enkla distributionsställverk, till kassettställverk med såväl temperaturövervakning som ljusbågssläcksystem för ökad person- och driftsäkerhet. Vi kan kort sagt erbjuda kundanpassade ställverkslösningar som uppfyller nya standarden, 61439-1/-2, för alla typer av kunder, säger Robert Vandrén, vd Trans El Matic.

Foto: Wikipedia