Nyheter

Enrad får miljonorder från Uppsala landsting

Enrad AB har idag mottagit en skriftlig order från Uppsala landsting. Ordern gäller fem modulaggregat för komfortkyla vars totala ordervärde uppgår till cirka 1 MSEK.

– Uppsala landsting är proaktiva i sitt miljöarbete och har därför valt att samarbeta med oss vilket vi är väldigt stolta och glada över. Det är ett förnyat förtroende då Enrad sedan några år tillbaka har aggregat hos Uppsala landsting. Eftersom EU nu kraftigt ökar utfasningstakten på de miljöfarliga f-gaserna så är det högt prioriterat att byta ut gamla energilösningar som använder just f-gaser. Våra energilösningar använder istället naturliga köldmedier och är därför framtidssäkrade vilket allt fler aktörer får upp ögonen för, säger Andreas Bäckäng, vd för Enrad AB.

Aggregaten kommer att producera komfortkyla till delar av Akademiska sjukhuset. De installeras i befintlig struktur och Enrad kommer även varvtalsstyra cirkulationspumpar och fläktar för att uppnå lägsta energiförbrukning. Modulaggregaten från Enrad planeras att levereras till Uppsala landsting under sommaren.