Nyheter

Jesper Salskov Jensen är ny Nordenchef för AkzoNobel

AkzoNobel har utsett Jesper Salskov Jensen till ny Nordendirektör. Det svensk-nederländska företaget kommer efter  försäljningen av sin gren för specialkemikalier, ha cirka 1500 medarbetare i regionen. AkzoNobel finns representerade med tillverkning, distribution och butiker i Norden.

Jesper Salskov Jensen har arbetat inom AkzoNobel sedan 2014 i rollen som nordisk affärschef för enheten Decorative Paints som bland annat tillverkar, marknadsför och säljer välkända varumärken som Nordsjö, Sadolin och Cuprinol. Innan han kom till AkzoNobel hade han rollen som landschef för fönstertillverkaren VELUX danska och svenska försäljningsbolag.

AkzoNobel som nyligen offentliggjorde försäljningen av sin gren för specialkemikalier, fokuserar nu på att stärka sin position som ett av världens ledande färgföretag. I Norden finns bland verksamheter inom målarfärg för konsumenter och proffs, marina applikationer, pulverlacker och lackeringsprodukter för såväl fordonsindustri som annan tillverkningsindustri.

– Jag ser fram emot att leda AkzoNobel i Norden och fortsätta stärka våra positioner på den Nordiska marknaden. Nu går vi in i en ny fas och min ambition är att verkligen integrera kundupplevelsen i hjärtat av allt vi gör, oavsett om kunden är konsument eller professionell aktör. För att uppnå det ska vi också vara en attraktiv arbetsgivare där människor trivs och utvecklas. Norden är och förblir en stor och viktig marknad för oss, konstaterar Jesper Salskov Jensen.

Jesper Salskov Jensen tar över som Norden-direktör för AkzoNobel efter Lars Andersson, som fortsätter i en liknande roll för Specialty Chemicals. Jesper kommer att kombinera tjänsten som direktör för Norden med en roll som chef för affärsområdet Decorative Paintings. Han är 46 år och civilekonom från Handelshögskolan i Köpenhamn.