Nyheter

Sawtec-dagarna på Trä & Teknik: ”En briljant idé!”

Sawtec-dagarna, sågverksindustrins egen samlingsplats, läggs i år för första gången i samband med Trä & Teknik.
– Många av våra kunder och medlemmar ska ändå till Göteborg. Så vi slår två flugor i en smäll, säger Tomas Ivarsson på Sawtec.

Sawtec, en ideell förening för tongivande maskinleverantörer, inbjuder vart fjärde år kunder inom den träbearbetande industrin till workshops för att ta del av alla nyheter i branschen.
Dessutom ställer samtliga av de 20 medlemsföretagen ut på Trä & Teknik, som går vartannat år på Svenska Mässan i Göteborg.

– Vi har ju haft ett samarbetsavtal med mässan i många år. Men så kom någon på den briljanta idén att testa att lägga Sawtec-dagarna parallellt med årets mässa, säger Tomas Ivarsson, kansliansvarig på Sawtec.

Steget togs snabbt från idé till handling. 28–29 augusti, de två första dagarna av Trä & Teknik, arrangeras Sawtec-dagarna i mässans konferenslokaler.

– Det här är ett nytt grepp, som ska bli spännande att prova. Trä & Teknik-mässan är ju en naturlig mötesplats för människor i vår bransch.
Tomas Ivarsson ser många fördelar:

– Många av våra gäster till Sawtec-dagarna, ett 100-tal presumtiva kunder inom framförallt sågverksindustrin, ska ju till Göteborg i alla fall.
– Och för våra medlemsföretag kan det innebära kostnadsbesparingar. Är man ändå i Göteborg kan man vara effektiv och göra två saker samtidigt.

Att ställa ut på mässan och samtidigt arrangera workshops för målgruppen till Sawtec ser han inte som något större problem:
– Nej, frågan är ju befogad och vi har diskuterat den. Men de flesta av våra medlemsföretag har mer än en representant på plats, så för dem som även ställer ut på mässan gäller det att bemanna upp montern.

– Och för våra gäster är det ju en fördel att dels träffa leverantörer och få en inblick i de senaste tekniska rönen, dels kunna besöka mässan. Vi har lagt programmet så att det ska finnas möjlighet att göra både och.
Sawtec-dagarna består uteslutande av workshops.

– Där har vi inga maskiner, enbart presentationsmaterial. Så för den som blir intresserad och vill se maskinerna i aktion är det bara att gå en trappa ned…