Nyheter

Kalkugnsolyckan på Nordkalk 2011: Bolaget överklagar – vill få sänkt företagsbot

Nu har bolaget som åtalades i tingsrätten för kalkugnsolyckan på Nordkalk  2011 få sin företagsbot på tre miljoner kronor sänkt. Man har överklagat tingsrättens dom.

Gustaf Seppelin Solli, en av de som skadades för livet, säger till tidningen Arbetaren att det värsta under rättegången har varit att åter sitta och höra hur Nordkalk, som han säger, försöka lägga skulden på hans arbetskamrat Johan Löfroth som avled i olyckan.

– Det är ett bolag som omsätter hur mycket jävla stålar som helst och så försöker de jämka företagsboten på tre miljoner och hävda medvållande. De försöker få det till att han inte hade skyddsutrustning, fast de inte vet. De skyller på en död person. Det är så lågt, säger Gustaf Seppelin Solli till Arbetaren.

Domen kommer att meddelas den 24:e maj och Gustaf Seppelin hoppas på att fallet tas upp i Högsta domstolen för att kollegan Johans familj ska få ett avslut.

– Det bästa som kan hända är att Nordkalk blir dömda och att ingen skulle vilja bedriva business med dem i fortsättningen, avslutar Gustaf Seppelin till Arbetaren.