Nyheter

Delvators nye VD Thomas Pehrsson möter branschen på Maskinmässan

Delvators nye VD Thomas Pehrsson tar över chefsrollen under ett rekordår då företaget med marginal passerat en halv miljard i omsättning.

Den 1:e maj tog Thomas Pehrsson över ansvaret som VD för Delvator AB, efter Lotta Lundquist. Thomas kommer att finnas på plats på Svenska Maskinmässan på Solvalla, i månadsskiftet maj-juni.

– Mässan blir ett bra tillfälle för mig att möta branschen och för branschen att möta mig. Jag välkomnar alla som vill träffa mig att komma till Delvators monter. Jag ser fram emot att få möta gamla och nya ägare av Hitachis entreprenadmaskiner, samt alla branschkollegor, säger han.

Thomas Pehrsson kan glädja sig åt att ta över VD-posten under ett rekordår. Delvator har en mycket bra utvecklings- och lönsamhetskurva och bygger successivt ut servicenätet med målet att möta en ökande efterfrågan på Hitachis maskiner.

– Min roll är att förvalta det fantastiska företag som mina företrädare och Delvators ägarfamilj har byggt upp och nu bygga vidare på den framgången. Det rekordår vi just har lagt bakom oss är ett resultat av alla medarbetares samlade kraftansträngningar. Vi är mycket stolta över vad vi har åstadkommit och vi kommer att fortsätta att arbeta med organisationen för att vara rustade för framtiden.

– En viktig del av det gångna årets framgångar är att vi har säkrat tillgången på rätt maskiner. Vi har fortsatt bra tillgång på produkter och har lagerutrustade maskiner för snar leverans.

Thomas Pehrsson är 57 år gammal och har sedan 2014 varit ledamot i Delvators styrelse, vilket gör att han redan känner företaget väl.

Han kommer närmast från en tjänst på Somfy Sweden AB där han varit VD under mer än elva år.

Tidigare har han arbetat i ledande befattningar på företag som Honda Power Equipment, Axis Communications AB, Granuldisk AB, Telelogic AB och Precise Biometrics AB.

Thomas Pehrsson har både en teknisk utbildning och en Executive MBA-utbildning (Executive Master of Business Administration).

Foto: Håkan Sandbring