Nyheter

Valmet levererar den tredje Advantage DCT 200 mjukpapperslinjen till Velvet CARE Paper Mill i Polen

Velvet CARE har beslutat att investera i en tredje Advantage DCT mjukpapperslinje från Valmet till sitt pappersbruk i Osada Klucze, Polen. Förutom maskinen ingår ett omfattande automationspaket, ett ventilpaket för flödeskontroll och Valmets Industriella Internetlösningar. Målet med investeringen är att möta konsumenternas ökande efterfrågan på mjukpappersprodukter med hög kvalitet och låg miljöpåverkan.

Ordern ingår i Valmets orderingång för andra kvartalet 2024. Värdet på ordern avslöjas inte.

Valmet och Velvet CARE har en gemensam historia av starkt samarbete och har tidigare levererat två mjukpappersmaskiner till samma bruk vilka startades upp 2018 och 2021.

– Vi uppskattar Valmet som en oumbärlig partner i Velvet CAREs framgång. Den banbrytande tekniken och orubbliga stödet har lyft vår verksamhet, vilket gör Valmet till en ovärderlig bidragande faktor till vårt branschledarskap. Vi ser fram emot fortsatt samarbete och delad framgång, säger Wanda Ciesielczuk, Vice President, Velvet CARE.

– Det har varit ett nöje att följa Velvet CARE från uppstarten av den första Valmet-maskinen. De beaktar alla detaljer som krävs för att producera premium-papper med hög effektivitet, med fokus på kvalitet i alla aspekter. Vi är stolta över att de valt oss som leverantör igen och vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att den nya maskinen ska bli lika framgångsrik som de två tidigare, säger Joakim Karas, Capital Sales Manager, Valmet.

Teknisk information om leveransen

Valmets leverans omfattar en komplett produktionslinje för mjukpapper med en Advantage DCT 200-maskin utrustad med en OptiFlo inloppslåda och en Yankee cylinder. Där ingår också den välkända Advantage-tekniken i form av en ViscoNip pressAirCap kåpa med luftsystem,  WetDust dammhanteringssystem och en SoftReel rullstol. Valmet levererar även detaljerad bruksdesign, mäldutrustning, manuell pulpermatning samt ett automationspaket innehållande Valmet DNA Distributed Control System (DCS) med inbyggd maskin-prestandaövervakning och Valmet IQ Quality Control System (QCS). I leveransen ingår ett ventilpaket för flödeskontroll med ventilautomations-lösningar. Valmet Performance Center-tjänster är också en del av ordern.

Den nya mjukpapperslinjen har en design-hastighet på 2.200 m/min och en bredd på 5,6 meter. Produktionslinjen är optimerad för att spara energi och leverera utmärkt papperskvalitet. Den årliga produktionskapaciteten är 70 000 ton.