Nyheter

Sverige och Instagram: Gamla Stan mest #hashtaggade platsen i Sverige

Med över 600 000 hashtags är #gamlastan Sveriges mest taggade plats på Instagram. Språkplattformen Preply har undersökt vilka 20 platser i Sverige som har fått flest hashtags fram till maj 2024. De allra flesta är kända svenska landmärken, men det finns faktiskt några lite mer oväntade platser som är med på listan.

Vi svenskar älskar hashtags och Instagram, och sociala medier har blivit en viktig del av vår vardag. Därför är det extra intressant att undersöka vilka platser i Sverige som är mest Instagramvänliga. Genom att identifiera dessa platser kan vi inspirera fler att upptäcka och dela vårt vackra land med världen.

Topp 5 Instagramvänliga platser

1. #gamlastan – 600 000 hashtags. Denna historiska del av Stockholm med sina smala gränder och färgglada byggnader är en favorit bland fotografer.

2. #are – 500 000 hashtags. För den äventyrslystne erbjuder Åre både vinter- och sommaraktiviteter med spektakulära vyer som bakgrund.

3. #visby – 450 000 hashtags. Denna medeltida stad med sina kullerstensgator och historiska byggnader erbjuder oändliga möjligheter för vackra bilder.

4. #liseberg – 350 000 hashtags. Göteborgs nöjespark är inte bara kul för besökare, utan också en utmärkt plats för färgglada och livliga bilder.

5. #skansen – 310 000 hashtags. Skansen i Stockholm kombinerar svensk kulturhistoria med natursköna vyer som är perfekt för Instagram. Nyfiken på hela listan? Läs mer här.

Så har Preply genomfört undersökningen

Preply har undersökt antalet hashtags för de 50 mest populära turistattraktionerna enligt vistsweden.com och valt ut de 20 platser som har flest hashtags. Data samlades in under den tredje veckan i maj 2024.

Om Preply

Preply är en språkplattform för språkinlärning där du kan lära dig många olika språk. Företaget grundades i Ukraina och har idag anställda i över 30 länder i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Över 32 000 erfarna lärare från hela världen använder Preplys plattform för att undervisa studenter i språk.