Nyheter

OKQ8 SunDay energieffektiviserar Norrlands universitetssjukhus

OKQ8 SunDay har fått i uppdrag av Caverion, som är entreprenör vid renoveringar av Norrlands universitetssjukhus, att leverera och installera en solcellsanläggning anpassad för sjukhusets tak.

Renoveringen av Norrlands universitetssjukhus (NUS) är en större entreprenad för vilken Caverion är totalentreprenör för. Solcellsanläggningen på 323 kilowatt som monteras på ett av sjukhusets tak ger en beräknad årsproduktion på 265 000 kilowattimmar, vilket motsvarar en årsförbrukning för nästan 14 villor. Valet av OKQ8 SunDay som underleverantör i projektet var enkelt.

– En av de största fördelarna med att samarbeta med OKQ8 SunDay är att de är stora och väletablerade. Det är verkligen en styrka och det känns tryggt helt enkelt, säger Johan Arvidsson, avdelningschef på Caverion och ytterst ansvarig mot NUS i detta projekt.

Detta är OKQ8 SunDays första installation vid ett sjukhus och projektet mötte snabbt på en ny typ av utmaningar. Känsliga patientgrupper vilka var inlagda på våningen under taket där solpanelerna skulle monteras bidrog till en extra känslig miljö där stor hänsyn behövde visas och låg ljudnivå behövde hållas.

– Detta har varit ett roligt och utmanande projekt rakt igenom och vi är mycket stolta över resultatet som visar att vi kan leverera till alla typer av företag och organisationer, säger Viktor Bergh, Key Account Manager OKQ8 SunDay.

Utöver solpanelerna på taket har man även satt upp elbilsladdare för sjukhusets besökare.

Om OKQ8 Sunday

OKQ8 SunDay är en nordisk helhetsleverantör inom solenergi, laddning och lagring för företag – från projektering till nyckelfärdiga lösningar och service. Med ett av Sveriges största energiföretag som ägare: OKQ8, som är med och leder hela omställningen till ett fossilfritt samhälle.