Nyheter

Peikko levererar Gravity7-fundament till vindparken Niinimäki i Finland

Finska Peikko har fått en betydande order från Destia, det största infrastrukturtjänstföretaget i Finland, för att leverera Peikko Gravity7-fundamentlösning till Niinimäki vindparksprojekt i Pieksämäki stad. Efter färdigställandet kommer det att vara den största vindkraftsparken i östra Finland.

Peikko kommer att ansvara för utformningen av grundkonstruktionen och leveransen av PSB® stansförstärkningssystem för projektets 22 fundament. Leveranser är planerade mellan juni och oktober 2023, och vindparken förväntas vara i drift i slutet av 2024.

Den ursprungliga utvecklaren av vindparken var Tornator, vars rättigheter köptes av OX2 Finland Oy 2020. OX2 har slutfört parkens utveckling. Ägare till vindparken är energibolaget Helen Ltd. och Ålandsbankens vindkraftsfond. Väl i drift kommer OX2 att ansvara för den tekniska och kommersiella förvaltningen av vindkraftsparken.

Destia, huvudentreprenören för anläggningsarbetena, kommer att planera och bygga vägar, lyftområden och grundarbeten, och kommer också att bygga vindkraftparkens el- och datanät. Siemens Gamesa kommer att leverera 22 enheter av SGRE 6.6-170 turbiner, var och en med en maximal spetshöjd på 250 meter.

– Vi är stolta över att ha blivit utvalda som leverantör för detta geografiskt betydelsefulla vindkraftsprojekt i östra Finland”, säger Topi Paananen, VD för Peikko Group Corporation. ”Vår Gravity7-lösning ger en optimal lösning vad gäller säkerhet, CO2-utsläpp och kostnader. Att vara en del av grön energiproduktion stödjer våra mål för ett mer hållbart sätt att designa och bygga.”