Nyheter

I.S.A.A.C. och svenska Imitera revolutionerar rymdindustrin

Svenska Imitera och I.S.A.A.C, International Space Asset Acceleration Company AB har undertecknat ett LOI-avtal om ett nytt Joint Venture (JV). Syftet är att lösa affärsutmaningar inom rymdindustrin genom användning av Extended Reality (XR) applikationer.

JV, med slagordet ”Take Space innovations to Earth via XR”, kommer att sammanföra expertis från båda parter för att förenkla användningen av innovativa XR-lösningar inom rymdindustrin.

– Vi är glada över att gå samman med Imitera för att ta med spjutspets XR-lösningar till rymdindustrin, säger Mattias Hansson, grundare och VD för I.S.A.A.C. Potentialen för XR-teknik i rymdindustrin är enorm, och vi är övertygade om att vår joint venture kommer att spela en viktig roll för att driva innovation och tillväxt inom detta spännande område.

– Rymdindustrin utvecklas snabbt, och vi tror att XR-tekniken har potential att revolutionera hur vi främjar, interagerar med och upplever innovationer, säger John Nilsson, VD och grundare av Imitera. Vi är stolta över att arbeta med I.S.A.A.C för att ta med vår expertis och resurser till detta joint venture och för att hjälpa företag inom rymdindustrin och relaterade industrier att nå sina mål. Vi har redan arbetat med rymdprojektet Ariane 6 och vi ser mycket mer möjligheter inom rymdindustrin.

I.S.A.A.C – Bring Space to Earth!

I.S.A.A.C grundades 2022 för att hjälpa företag och organisationer att hitta kunskap avsedd för rymden för att driva förändring på jorden. Genom att matcha befintlig avancerad rymdforskning med akuta och aktuella behov hos företag och organisationer skapas nya affärsmöjligheter. Det finns redan otaliga exempel på denna kunskapsomvandling, inom områden som medicin, miljö, transport, kommunikation, hållbarhet, underhållning och industri.

Imitera – En touch av verklighet

Imitera grundades i Stockholm 2018 för att skapa professionella Virtual och Augmented Reality-upplevelser. Genom unika applikationer utvecklade på Slipstream, Imiteras multiuser XR(Extended Reality)-plattform, hjälper man företag att öka kundupplevelsen och öka affärsvärdet. Företasget fokuserar på delade, unika och engagerande möten och upplevelser. Slipstream möjliggör interaktivitet, mobilitet och underlättar fotogrammetribaserat innehåll och användargenererade applikationer för framtidens Metaverse.