Nyheter

ABB lägger ytterligare order på Remote Guidance-licenser

ABB Process Automation i USA har beställt ett betydande antal Remote Guidance-licenser via det ramavtal som XMReality har på plats med ABB. XMReality har tidigare använts inom ABB Motion, ett annat affärsområde inom ABB.

De nya licenserna kommer främst att användas för att stödja ABB:s kunder i eftermarknadsprocessen.

– Jag ​​är mycket glad över att kunna utöka användningen av vår Remote Guidance tjänst inom ABB-koncernen. ABB är en av våra första stora kunder med början 2017 och vi har en tät dialog angående utvecklingen av vår produkt. Vi kommer att arbeta mycket hårt för att bibehålla vår produkts konkurrenskraftiga enkelhet och kvalitet samt fortsätta ta emot återkoppling på vår produktutvecklingsplan från ABB i syfte att ytterligare stärka denna relation. Vi ser även fram emot att fortsätta vår tillväxt på den amerikanska marknaden, säger Jörgen Remmelg, VD på XMReality.

Den initiala beställningen avser månaderna november och december, för att anpassa den årliga betalningsperioden till hela kalenderåret. Inköpsordern för de nästkommande 12 månaderna kommer läggas i december i år. Motsvarande betalningar kommer påverka kassaflödet under Q4-2022 (0,25 miljoner SEK) samt Q1-2023 (1,5 miljoner SEK).  Avtalet har automatisk förnyelse med ett prenumerationsvärde på cirka 1,5 miljoner SEK i årliga återkommande intäkter. Hela ordersumman täcker programvarulicenser för en ABB-designad (white-label) version av XMReality Remote Guidance.